Vinianske jazero

2010-08-18 15:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO/ video - Vinianske jazero sa nachádza v katastri obce Vinné, nedaľeko Michaloviec. Leží v malebnom prírodnom prostredí, je obkolesené hustými lesmi a napájané prameňmi Vihorlatských vrchov...



Vinianske jazero sa nachádza v katastri obce Vinné, vzdialené 11 km od Michaloviec a iba 3 km od Zemplínskej šíravy. Obkolesuje ho prekrásna príroda. Vzniklo vytvorením umelej hrádze a privedením vody z Vinianskeho potoka do sedla na úpätí vrchov Marečkovej a Šutovej.

Plocha prírodného jazera je pomerne malá (8 hektárov, s priemernou hĺbkou tri metre) a vyznačuje sa mimoriadne teplou vodou. Rekreačné stredisko umožňuje ubytovanie v chatovej osadeautokempingu. Vybavenosť strediska je na veľmi dobrej úrovni, k dispozícii sú občerstvovacie stánkyreštaurácie, požičovňa člnovvodných bicyklov, tenisový kurt, požičovňa športových potrieb, ihrisko plážového volejbalu alebo detský areál.

Prírodná scenéria vytvára ideálne podmienky na pešiu turistiku v priebehu celého roka alebo aj cykloturistiku. V blízkosti sa nachádza Vinianský hrad, ktorého zrúcaniny na výbežku Vihorlatských vrchov sa týčia severozápadne od obce Vinné. Hradný kopec (325 metrov) je botanickou rezerváciou. Odmenou za takmer hodinový výstup budú pekné výhľady na okolie tohto zaujímavého kraja.

Okolité lesy poskytujú možnosť zbierania húb. V letných mesiacoch sú tu vhodné podmienky na kúpanie či člnkovanie, v jeseni napríklad na rybolov a v zime zasa na korčuľovanie, beh na lyžiach, turistiku alebo relaxačné pobyty.

 

Turistické informačné centrum
Zemplínska šírava - HôrkaKontakt: tel.č.: 056/64 92 132
e-mail:
infocentrum@vinne.sk

 

Zdroj/autor: vinne, drom



 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa