Ostrov Svätý Martin - exotika v Karibiku

2012-03-13 14:35:00 |   |    | 

Jednou z najkrajších destinácií vôbec je rozhodne ostrov Svätý Martin. Tento tropický ostrovček v Karibskom mori je rozdelený medzi štáty Francúzsko a Holandsko. Južná časť patriaca Holandsku sa nazýva Sint Maarten a severná francúzska časť Saint-Martin. Ostrov s rozlohou 88 km² ponúka množstvo krásnych miest, ktoré sú vyhľadávané turistami z celého sveta.



Jedno z najnavštevovanejších miest ostrova je Maho beach, na ktorej sa davy turistov fotia s lietadlami tesne nad hlavou. Táto pláž sa považuje za jednu z najnebezpečnejších pláží na svete, keďže v tesnej blizkosti sa nachádza letisko Princces Juliana a lietadlá sa blížia k pristávacej ploche tesne nad hlavami turistov.

Vo francúzskej časti je veľmi vyhľadávaná jedna z najkrajších nuda pláží, na ktorej môžete nájsť božský pokoj a krásne tyrkysové more.

Ostrov sa dá obísť autom asi za päť hodín a turisti väčšinou pocítia citeľný rozdiel medzi francúzskou a holandskou kultúrou.

Zopár chvíľ strávených na Maho beach a fotka s lietadlom nad hlavou je neopakovateľným zážitkom, aj keď turisti na tejto pláži zotrvávajú len krátko kvôli veľkému hluku lietadiel.

 

Tip na nezabudnuteľnú dovolenku v čarovnom Karibiku nám zaslal čitateľ Daniel Cifra. Ďakujeme :)

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.0/5 (14 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa