Fascinujúce miesta Talianska a Grécka

2012-03-12 20:00:00 |   |    | 

Talianska Kalábria ponúka zaujímavú a bohatú dovolenku na zážitky. Či už sú to pláže, mestečko Scalea s jeho strážnou vežou Torre Talao z 15. storočia alebo normandský hrad obklopený úzkymi uličkami s kostolmi a starými domami. V ďalšom talianskom regióne Kampánia zase môžete objaviť kontroverzný Neapol s jeho sklenenou galériou, námestie Piazza del Plebiscito s Kráľovským palácom či prístav. V starovekom Grécku nájdete napríklad druhé najväčšie mesto štátu Solún s jeho typicky gréckou atmosférou.



Torre Talao, Scalea, Taliansko: flóra v okolí strážnej veže Torre Talao z 15. storočia. Nachádza sa v centre mestečka Scalea v talianskej Kalábrii, v oblasti nazývanej Cédrová riviéra.

Torre Talao, Kalábria: okolie strážnej veže v meste Scalea. Torre Talao je vidieť z každého miesta Scaley a naopak, z veže je vynikajúci výhľad tak na mesto, ako aj na šíre more. Je to jednoznačná dominanta tohto pokojného juhotalianskeho mestečka. Okrem nej je v meste ešte normandský hrad obklopený úzkymi uličkami s kostolmi a starými domami - ďalšie čarovné miesto dovolenkármi zatiaľ neobjavenej Scaley.

Galleria Umberto I., Neapol: fascinujúca sklenená galéria, akú som na križovatke najrušnejších ciest v samotnom centre Neapola nečakal. Veľkolepé dielo architektúry v živom centre veľkomesta.

Piazza del Plebiscito, Neapol: úchvatné námestie vzdialené iba pár metrov od Gallerie Umberto I. Na opačnom konci námestia stojí krásny Kráľovský palác (Palazzo Real) so sochami kráľov v nadživotnej veľkosti. Obrovské námestie s odfotografovaným monumentom je zrejme jedno z najkrajších v celom Taliansku. Morský vzduch a vysoké teploty týmto miestam ešte pridávajú na veľkolepej atmosfére.

Neapolský prístav: pohľad na obrovské lode kotviace v prístave veľkomesta, obrysy všadeprítomných historických pamiatok a monumentálny Vezuv na obzore - Neapol patrí k najkrajším európskym mestám.

Solún z mestských hradieb

Galeriánov oblúk z čias Byzantskej ríše

Biela veža zo začiatku 15. storočia, z tureckého obdobia

 

Tip na slnečnú dovolenku v malebnom Taliansku či Grécku nám zaslal čitateľ Peter Frančík. Ďakujeme :)

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.5/5 (22 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa