Nesebar - historické letovisko na pobreží Čierneho mora

2012-02-23 11:40:00 |   |    | 

BULHARSKO - Ak ste sa vybrali na dovolenku leteckou dopravou, spoločnosť vám letenky doručí mailom. Tie si stačí vytlačiť a preukázať sa nimi pred odletom na letisku. V závislosti od destinácie, obyčajne dve - tri hodiny pred plánovaným odletom, sa otvára priehradka danej spoločnosti na letisku, tzv. check in. Tu odovzdáte zapísanú batožinu, preukážete sa letenkou a pasom, prípadne občianskym preukazom a bude vám vydaný palubný lístok, boarding pass. Na jeho základe vám bude umožnený vstup na palubu lietadla. Transfer z letiska v Burgase trvá asi 40 minút.



Dovolenka v Bulharsku ponúka ubytovanie v štýlových hoteloch, apartmánoch, kempoch a mládežníckych ubytovniach a najrôznejšie škály aktivít pre vodné športy, školu potápania, ale aj rušný spoločenský život. To všetko sú iba niektoré z mnohých možností, ktorými nadobudne vaša dovolenka nový rozmer. Navštívte Bulharsko a presvedčte sa sami!

Novodobé Bulharsko sa stalo nezávislým štátom až v roku 1908, keď sa mu podarilo vymaniť spod takmer päťstoročnej tureckej nadvlády. Do Bulharska v čase dovolenky sa chodievame zotaviť k Čiernemu moru, ktoré je najväčšou turistickou devízou.

Na morskom pobreží sú krásne piesočnaté pláže. Významným turistickým mestom ležiacim na malom polostrove južne od Varny je starobylé mestečko Nesebar. Turisti zo všetkých európskych krajín sem prichádzajú za horúcim slnkom do hneda sa opaľovať.

Zároveň tiež obdivujú významné historické pamiatky z byzantskej a tureckej doby, napr. kostol sv. Štefana s bohatou výzdobou alebo masívne stavby z rozlične sfarbených vrstiev kameňa či romantické domy vytvárajúce jedinečný urbanistický súlad. V starom meste navštevujú Archeologické múzeum s antickou keramikou a stredovekými ikonami. Historická štvrť Nesebaru, jedna z najstarších v Európe, je dokonca zapísaná aj na zozname dedičstva UNESCO.

Nesebar je vyhľadávaným letoviskom (letenky) i kvôli svojim výborným reštauráciám, ktoré ponúkajú čerstvé morské pochúťky a to za veľmi prijateľné ceny. Nesebar je držiteľom medzinárodného ocenenia Modrá vlajka za čistotu prírodného prostredia.

Nesebar je vzdialený od ďalšieho známeho letoviska Slnečného Pobrežia len 3 km. Cez hlavnú dovolenkovú sezónu je v Nesebare mnoho turistov, ale aj napriek tomu sa vám oplatí  sem prísť a prežiť tu nezabudnuteľnú slnečnú dovolenku. V blízkosti Nesebaru sa nachádza medzinárodné letisko Burgas.

Ak počas dovolenky utrpíte úraz alebo akútne ochoriete, musíte sa dať na mieste ošetriť. Ošetrenia a prevozy v zahraničí vás môžu vyjsť draho, nakoľko zdravotná poisťovňa neprepláca celú čiastku. Pred odchodom preto nezabudnite na vhodné poistenie do zahraničia. Ak budete počas dovolenky zadržaní alebo vám zadržanie hrozí, pracovníci slovenského zastupiteľstva v Bulharsku vám pomôžu pri obstaraní advokáta, tlmočníka a zabezpečia prekladateľské služby.

 

Zdroj/autor: reklamný článok, drom

Foto: Tip Travel

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.0/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa