Bermudský trojuholník - jednosmerný lístok?

2013-10-14 10:30:00 |   |    | 

Miesto, kde neobjasniteľne miznú lode, lietadlá a ľudia.



Bermudský trojuholník je oblasť na juhovýchodnom pobreží Spojených štátov. Tri vrcholy trojuholníka sa nachádzajú na Bermudách, v Miami na Floride a v meste San Juan v Portoriku. Oblasť môžete nájsť aj pod menom Diablov trojuholník. Podľa oficiálnych správ v oblasti nemizne viac lodí a lietadiel ako inde, ale okolnosti, za ktorých miznú, a predstavivosť reportérov pridávajú záhade Bermudského trojuholníka na popularite.

Prvé zmienky o záhadných zmiznutiach sa objavili v roku 1950, keď sa v tlači objavil článok, ktorý dal dokopy viaceré neobjasniteľné udalosti. Názov oblasti pochádza od autora Vincenta Gaddisa, ktorý v roku 1964 vydal článok o zmiznutej letke Flight 19 a prvýkrát označil toto územie ako oblasť Bermudského trojuholníka.

Záhadné stratenie sa letky Flight 19 z 5. decembra v roku 1945 bolo prvou z uverejnených záhad. Letka stratila kontakt a už nikdy sa nenašla. Vysvetlení týchto zmiznutí môže byť viacero. Od nadprirodzených javov, ufónov a morských príšer až po reálnejšie možnosti. V oblasti sa nachádza veľmi silný Golfský prúd, ktorý môže ľahko uniesť lode na neznáme miesta.

Ďalším vysvetlením môžu byť celkovo nepriaznivé podmienky, unikajúce metánové bubliny (ktoré dokážu ovplyvniť lietadlo), magnetická deklinácia (ktorá spôsobuje, že kompas v Bermudskom trojuholníku ukazuje na reálny severný pól a nie magnetický), alebo čisto ľudská chyba.

 

Zdroj/autor: history.navy.mil, news.nationalgeographic.com, Silvia Sekáčová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
1.7/5 (30 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa