Vydajte sa po stopách Mayov - na Mayskú cestu

2012-10-07 10:00:00 |   |    | 

JUŽNÁ AMERIKA - Kto túži spoznať staroveké kultúry, ktoré po sebe zanechali len tajomné chrámy v džungli, musí navštíviť okolie Mayskej cesty.



Mayská cesta alebo aj La Ruta Maya je trasa, ktorá križuje strednú Ameriku a nasleduje stopy pôvodných obyvateľov Mayov. Táto cesta nie je presne určená a dá sa vybrať z rôznych možností v štátoch Mexika, Guatemaly, Salvádora, Hondurasu a Belize.

Návštevníci si môžu vybrať, či sa chcú oboznámiť s históriou a kultúrou alebo budú radšej spoznávať okolitú prírodu, hoci v mnohých prípadoch cesty zahŕňajú obe možnosti.

Región, cez ktorý cesta vedie, je plný tajuplných mestečiek a chrámov ukrytých v hustej džungli. Niektoré z najzaujímavejších miest sú len ťažko prístupné, tak ako Tikal a Yaxhá. Najviac mayských stavieb sa nachádza v Mexiku a Guatemale. Kto chce spoznať prehispánsku kultúru, musí navštíviť miesta ako Chichen Itzá, Palenque, staré mesto Cancúnu, Mayapán a iné.

Z prírodných krás vynikajú pláže, napríklad Playa de la Carmen alebo pokojnejší Tulum, a divoká džungľa, napríklad v okolí ruín Yaxchilan. V Guatemale môžete navštíviť jazero Atitlan, ktoré je obklopené ôsmimi sopkami, alebo komplex Tikal, ktorý je jedným z najväčších v celej strednej Amerike.

 

Zdroj/autor: mexicotravelplan.co.uk, ciudadesmayas.com, Silvia Sekáčová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.5/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa