Pláž Copacabana v brazílskom Riu patrí medzi najznámejšie na svete

2013-07-05 10:00:00 |   |    | 

BRAZÍLIA - Južná štvrť brazílskej metropoly je slávna kvôli štvorkilometrovej pláži, ktorá patrí medzi najznámejšie na svete. Počas silvestrovských osláv hosťuje milióny tlačiacich sa nadšencov sledujúcich ohňostroje a je častým dejiskom Svetového pohára FIFA v plážovom futbale.



Názov štvrte pochádza od mena patrónky Bolívie - Panny Copacabana - repliku sochy ktorej umiestnili v kaplnke postavenej v tejto štvrti v polovici 18. storočia. V roku 1982 bola časť pričlenená k mestu Rio de Janeiro. Copacabana je domovom asi 400 tisíc ľudí, čím sa stala jednou z najhustejšie obývaných oblastí sveta - štvrť tvoria prevažne výškové obytné budovy.

Pláž Copacabana je dejiskom svetových podujatí, konajú sa tu rôzne koncerty, príkladom je koncert z roku 2006, kedy sem skupina Rolling Stones prilákala vyše milióna divákov. Promenáda popri pláži je posiata stovkami hotelov, reštaurácií a nočných klubov. Dennodenne je plná volejbalových a futbalových nadšencov, ktorí tu trávia voľný čas. Pláž bude dejiskom niektorých športových disciplín počas Letných olympijských hier v roku 2016, ktoré na tento rok pripadli práve mestu Rio de Janeiro.

 

Zdroj/autor: wikipedia, Eva Kopaničáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa