Beverly Hills: prepych a luxus

2013-08-23 10:20:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Kto z nás by nechcel bývať v Beverly Hills, tejto snáď najluxusnejšej oblasti na svete? Veď takú koncentráciu slávnych osobností na pomerne malom priestore nenájdete nikde inde. Okrem toho však na vás v Beverly Hills čaká zaujímavá architektúra, ktorá priamo vyjadruje charakter tohto miesta.



Táto štvrť spolu s West Hollywood, Bel Air a Holmby Hills vytvára takzvaný Zlatý trojuholník, čo je názov pre najbohatšiu časť Kalifornie a tiež jednu z najbohatších častí samotných Spojených štátov amerických. Beverly Hills je spomedzi nich najslávnejšie, hoci treba priznať, že obrovskú reklamu tomuto mestu v Los Angeles County urobil dnes už legendárny televízny seriál Beverly Hills 90210.

V každom prípade však napríklad takí Tom Cruise s Katie Holmes, Paris Hilton, Milla Jovovich alebo Miley Cyrus zrejme dobre vedia, prečo tu majú svoj domov. Je to jednoducho spojenie prestíže a luxusu, aké len tak ľahko inde nenájdete.

Ak si však predstavujete, že v prípade Beverly Hills ide o nejaké rozsiahle veľkomesto, možno budete prekvapení, keď vám povieme, že jeho rozloha je len niečo okolo pätnásť kilometrov štvorcových, čo je porovnateľné s rozlohou napríklad takého Vrbového. Ani obyvateľov nemá príliš veľa - približne iba 35 tisíc. Čo však stráca na rozlohe, to hravo doháňa na význame a akomsi miestnom čare. To je veľmi výrazne vidieť na príklade legendárnej ulice Rodeo Drive, ktorej obchody sú priam symbolom prepychu a luxusu. Na tejto ulici by vaša peňaženka totiž dostala poriadne zabrať.

Pokiaľ by ste sa niekedy do Beverly Hills osobne dostali, určite sa vám oplatí zaradiť si medzi svoj program jednu z organizovaných prehliadok mesta. Na nej sa totiž najlepšie môžete dozvedieť, aké hviezdy v Beverly Hills bývajú a ktoré domy patria k tým najcennejším a najkrajším. Prehliadka by vás bezpochyby oboznámila aj s tunajším najväčším domom, ktorého meno je Greystone Mansion. Ak by vás však napríklad zaujímalo, kde svojho času prebývala aj taká Elizabeth Taylorová, nenechajte si ujsť návštevu Beverly Hills Hotel. Ten už od roku 1912 patrí k tomu naj, čo Beverly Hills môže ponúknuť.

 

Zdroj/autor: Alex, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa