Malaga vám predstaví pravú španielsku kultúru

2012-08-28 11:00:00 |   |    | 

ŠPANIELSKO - Nenavštíviť španielsku Malagu počas augusta by bol cestovateľský prehrešok. A prečo? Práve v auguste toto druhé najväčšie mesto Andalúzie organizuje veľtrh (Feria de Málaga), ktorého návštevu môžete spojiť s relaxom na pláži, ochutnávkou miestnych kulinárskych pochúťok, historických pamiatok a ďalších zaujímavostí mesta.



Čo vidieť a ochutnať v Malage?

Toto prístavné mesto je rodiskom  filmovej hviezdy Antonia Banderasa a svetoznámeho maliara Pabla Picassa, ktorého rodný dom sa nachádza na námestí Plaza de la Merced. Atrakciou v centre je aj Picassovo múzeum (Museo Picasso), obsahujúce 204 zdedených diel, ktoré boli múzeu darované a nemôžeme zabudnúť ani na výstavu moderného umenia (Centro de Arte Contemporáneo Málaga).

V meste je takisto Alcazaba - maurská pevnosť z 11. storočia, ktorá bola vybudovaná na troskách fenického paláca a môžete tu vidieť aj staroveké ruiny rímskeho amfiteátra. Malaga je miesto preslávené aj kulinársky, a preto neváhajte ochutnať maškrty akú sú fritované ryby, najmä sardely, zmrzlinu, muškátové víno a hrozienka.

 

Zažite pravú atmosféru Malagy počas veľtrhu

Tento rok sa veľtrh - Feria de Málaga uskutočnil od 11. do 19. augusta. Počas týchto dní boli ulice plné symbolov tradičnej španielskej kultúry a histórie, s tradičným sladkým vínom, tapas a živou flamenco šou. Pokiaľ sa vyberiete v budúcnosti do Malagy v čase veľtrhu, zažijete živú tradičnú hudbu pochádzajúcu z Malagy, zatancujete si pravé flamenco, ktorého kolískou je toto mesto, uvidíte býčie zápasy v Malaguate a môžete si užiť nočnú púť smerujúcu do Recinto Ferial, čo v preklade znamená miesto.

Ide o lokalitu zloženú z reštaurácií, klubov a toto celé výstavisko je plné hier, zábavy a nezabudnuteľnej atmosféry, ktorá očarí aj vás. V Malage sa niekoľkokrát ročne konajú flamenco festivaly známe ako Bienal de Málaga en Flamenco. V meste pôsobia aj orchestre, filharmónia, spevácke zbory, skupiny a sólisti rôznych žánrov španielskej hudobnej scény, ktorí nasýtia všetkých turistov skvelou náladou a očarujúcim umením. Práve Malaga vám počas veľtrhu predstaví pravú španielsku kultúru, kulinárstvo, zábavu a zoberie vás na potulky mestom.

 

Zdroj/autor: cuandopasa.com, wikipedia, Lenka Halamová, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa