Vesmírny hotel v Belgicku z vás spraví astronautov

2014-03-28 10:00:00 |   |    | 

BELGICKO - Premýšľali ste niekedy, aké môže byť nocovanie vo vesmíre? Ako počas svojich hviezdnych výprav žijú kozmonauti? Hotel v belgickom meste Transinne poteší všetkých „vesmírnych geekov“ - je inšpirovaný sci-fi filmami a pri jeho návšteve si môžete vyskúšať najrôznejšie trenažéry.



Vyskúšať si život astronautov a naučiť sa skilly potrebné k prežitiu vo vesmíre - aj to ponúka Euro Space Center v belgickom Transinne. Skupiny zvedavcov a rodiny s náruživými obdivovateľmi vesmíru sem prichádzajú z celej Európy, aby si počas víkendových pobytov vyskúšali, ako to vyzerá a prebieha na skutočnej vesmírnej lodi.

Dobrodružný program prebieha vo francúzštine, španielčine, holandčine a angličtine. Je prístupný od ôsmich rokov, má edukatívny charakter a nesie sa na linke zaujímavého vesmírneho príbehu. Počas pobytu si návštevníci vyskúšajú rôzne simulátory a trenažéry, okúsia beztiažový stav a naučia sa používať skafander.

Zábavné lekcie astronómie a hry pri budovaní malých modelov rakiet podľa hostí bavia nielen najmenších. Relax si užijú aj rodičia, ktorí už možno zabudli, aké je to byť chvíľu dieťaťom a túžiť po kariére kozmonauta.

 

Zdroj/autor: entertainmentdesigner.com, Dominika Babulicová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa