TOP najlepšie mestá sveta. Spravte si dokonalý krátky výlet

2015-11-02 08:00:00 |   |    | 

Ak nemáte veľa času na cestovanie, tak potom sú návštevy miest priam stvorené pre vás. Nepotrebujete tak veľa času na presúvanie, všetko je koncentrované na jednom mieste a môžete využiť aj rôzne mestské zľavy. Stačí sa sem prepraviť a na malom území budete spoznávať gastronómiu, históriu, umenie, vedu, literatúru, politiku, architektúru a iné. Ktoré mestá budú teda v toku 2016 ideálnymi práve na takýto výlet?



 

TOP 10 najlepších miest

 

Budeme pokračovať v hľadaní tých najlepších turistických destinácií. Opäť nám s tým pomôže stránka Lonely Planet a jej hodnotenie. So svojimi odborníkmi vytvorili zoznam 10 miest, ktoré sa budúci rok stanú špičkou medzi turistickými cieľmi.

 

10. Rím

 

Večné mesto s množstvom iných prívlastkov si aj budúci rok uchová priazeň turistov. Nie že by takéto hodnotenie Rím vôbec potreboval. Tak či tak sem ročne prichádzajú milióny ľudí, ktorí sú zvedaví na prastaré mesto a jeho atmosféru.

 

9. Nashville

 

Americké mesto k sebe na budúci rok priláka hlavne umelecky založené duše. Vďaka vhodným podmienkam sa tu darí takmer všetkým odvetviam, takže ani turizmus nebude upadať. Hlavným ťahúňom bude kvalitná hudba.

 

8. Manchester

 

Opäť sa vrátime na starý kontinent. Teraz do mesta, ktoré sa už čoskoro premení na britskú mekku kultúry a umenia. Už onedlho by tu mali otvoriť nové umelecké centrum s galériami, múzeami a knižnicou. Na nudu tu už nezostane priestor.

 

7. Fremantle

 

Pri návšteve Austrálie skúste neobísť mesto Fremantle na západe krajiny. Je ako stvorené pre slobodné duše, ktoré radi spoznávajú nové miesta.

 

6. Bombaj

 

Za ďalším tipom pocestujete až do ďalekej Indie. Bombaj bude budúci rok stredom indického filmu, ekonomiky a aj módy. Investície prúdia do sektoru cestovného ruchu, aby sa tu návštevníci cítili stále lepšie. Čo vy na to?

 

5. Rotterdam

 

Ak budúci rok navštívite Rotterdam určite sa zastavte v jednom z jeho mnohých architektonických veľdiel. Moderné budovy vám nabudia doje, že sa prechádzate niekde na rozhraní minulosti a budúcnosti. Niektoré sú inšpirované tradíciami, iné sú plné špičkových technológií.

 

4. George Town

 

Malajzia v sebe ukrýva množstvo zaujímavých miest a jedným z tipov stránky je aj George Town. Pomaly sa z neho stáva mesto s významnou umeleckou štvrťou, kde si to svoje nájdu aj milovníci pamiatok.

 

3. Dublin

 

Upravené, kozmopolitné, otvorené a mladé mesto. Dublin v sebe ukrýva mnohé tajomstvá, ktoré cestovatelia radi objavujú. Mladí kreatívni ľudia sa tu vo veľkom stretávajú a zabávajú v množstve rôznych barov.

 

2. Quito

 

Za dvojkou si my zo Slovenska pocestujeme trochu ďalej. Ďaleký Ekvádor si hlavné mesto pomaličky prichystáva na príval turistov. Postavili metro, obnovili stanice a celkovo vylepšili dopravu, aby sme sa ako turisti mohli pohodlne dostať do historického jadra, ktoré je známe koloniálnou architektúrou ocenenou aj samotným UNESCOm.

 

1. Kotor

 

Úplnou jednotkou spomedzi všetkých svetových miest bude budúci rok čiernohorský Kotor. Leží pri mori v krásnom zálive, má veľmi peknú architektúru a v celej Európe nenájdete tak fotogenické miesto.

Zdroj/autor: lonelyplanet.com, SiSa, drom        

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa