Šok v mikronézskom raji: Miliónový rezort darovali v tombole

2016-09-08 12:00:00 |   |    | 

Necelých 45 eur a kus šťastia – len to stačilo dvom mladým Austrálčanom k tomu, aby sa stali novými majiteľmi luxusného hotelového rezortu na prekrásnom ostrove Kosrae v Mikronézii. Jeho pôvodní majitelia ho chceli zveriť len do dobrých rúk, preto ho ponúkli ako hlavnú cenu v tombole. Výhercovia sú známi a ostatným ostali len oči pre plač. Veď posúďte sami...



 

Kosrae je druhým najväčším  ostrovným štátom Mikronézie. Milovníci exotickej prírody tu nájdu svoj raj - tropickú džungľu lemujú rajské pláže s bielym pieskom  a sopečné vrcholy striedajú údolia riek.

Ostrov, ktorý vďaka tvaru jedného z kopcov prezývajú aj „Spiaca dáma“, obklopujú farebné koralové ostrovy s bujnou vegetáciou. Viditeľnosť tu často presahuje 30 metrov, morské korytnačky a veľké raje teda môžete pozorovať aj z brehu alebo z paluby loďky.

V roku 1994 toto miesto učarovalo aj Dougovi a Sally Beitzovcom, ktorí tu vybudovali úspešný hotelový komplex. Nedávno sa však rozhodli presťahovať sa za rodinou a priateľmi späť do Austrálie.

Aby ich roky budované dielo neprešlo do rúk nenásytných developerov, vyhlásili neobvyklú lotériu. Novým majiteľom rezortu sa mohol stať ktokoľvek, kto si za 49 dolárov kúpil žreb. „Chceme tento kúsok nedotknutého raja zveriť do rúk niekomu, kto si ho skutočne zamiluje, niekomu, kto sníva o živote na ostrove a kto bude naďalej rešpektovať vzácny ostrovný ekosystém, nielen človeku s najhlbšími vreckami,“ povedal Doug.

Do súťaže sa zapojilo 75 tisíc záujemcov zo 150-ich krajín sveta a dnes je už víťaž známy. Šťastena sadla na mladých Austrálčanov Nicolasa Saravanju a Joshuu Ptasznyka z Nového Južného Walesu, ktorí si žreb kúpili spoločne. A čo všetko vyhrali? Ziskový hotelový komplex, 10000 dolárov na obchodnom účte a 16 zamestnancov. Tí zabezpečujú chod rezortu, ktorý tvorí 16 izieb pre hostí, byt riaditeľa a dva samostatné jednoizbové apartmány.

Ako majitelia rezortu tiež dostanú k dispozícii osem rôznych vozidiel, dve lode, súkromnú pláž, 10-metrový bazén, štyri kajaky a tropickú zeleninovú záhradu.

Tomu sa povie splnený sen, čo poviete?

 

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: facebook.com / Kosrae Nautilus Resort
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa