EXTRA Tunick vyzliekol tisíc Írov

2008-06-18 14:00:00 |   |    | 

ÍRSKO - Viac ako tisíc naháčov pózovalo včera na slávnom írskom zámku Blarney pre snímky kontroverzného amerického fotografa Spencera Tunicka.



Väčšina účastníkov označila hromadné fotografovanie bez šiat za oslobodzujúci zážitok. Zástup nahých odvážlivcov napochodoval pred Tunickove objektívy hneď na svitaní, novinári však čakali na začiatok nezvyčajného divadla už niekoľko hodín vopred.

     
Americký fotograf vyslovil potešenie nad tým, že prišlo viac ľudí ako očakával. Ocenil tiež ústretový postoj miestnych úradov, s ktorých "požehnaním" sa podujatie na zámku neďaleko Corku v juhozápadnom Írsku uskutočnilo. "Som veľmi šťastný, že politici a mestskí poslanci akceptovali, že ide o umenie, a nie o zločin," zdôraznil spokojný Tunick.
     
Verejné odhaľovanie nahoty ináč je v prevažne katolíckom Írsku trestným činom, takže dlho nebolo jasné, či Tunick dostane výnimku na realizáciu svojich plánov.

Podľa slov jednej z účastníčok bolo fotografovanie s Tunickom veľkolepým zážitkom: "Je úžasné, že k tomu došlo v krajine, ktorá by to ešte pred 10 rokmi nepovolila." Podľa slov iného účastníka sú podujatia tohto typu prospešné pre demystifikáciu nahoty.
     
Tunick má počas pobytu v Írsku v pláne aj druhé fotografovanie, ktoré sa uskutoční v sobotu v prístavnej štvrti metropoly Dublin.


Zdroj/autor: tunick,tasr,drom


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa