Zaujímavosť obce Komoča - piesočná pláž pri rieke Váh

2017-07-10 12:00:00 |   |    | 

Pri rieke Váh v katastri obce Komoča v okrese Nové Zámky sa nachádza kemp, v areáli ktorého je vytvorená prírodná piesočnatá pláž. Ako TASR informoval prevádzkovateľ areálu Tibor Lukács, kemp je známy najmä tým, že sa tu organizuje medzinárodná súťaž vo varení - gastro festival.



 

Usporadúvajú sa tu však aj rôzne iné kultúrne podujatia. "Snažíme sa organizovať tematické podujatia pre mladých ľudí, ako diskotéky, koncerty a festivaly, ale mávame tu aj zrazy motorkárov či priaznivcov motoristického športu," povedal Lukács.

Podľa Lukácsa, ktorý je prevádzkovateľom areálu už od roku 1994, samotný areál je upravený a prispôsobený na kempovanie. "K dispozícii sú sprchy, sociálne zariadenia, stánky s občerstvením. Návštevníci tu môžu využívať altánky na opekanie, prípadne si tu môžu vypožičať aj grily a taktiež naň vieme zabezpečiť aj tuhé palivo," uviedol prevádzkovateľ.

Okrem toho je tu po novom možné, ubytovať sa aj v chatkách. "K dispozícií sú dve chatky, ktoré v súčasnosti modernizujeme, no v prípade záujmu sú k dispozícii. Jedna z nich má kapacitu osem miest a druhá štyri," dodal.

Kúpanie je na vlastnú zodpovednosť a platí sa za vstup do areálu, nie za kúpanie. "Zo vstupného sa uhrádza údržba areálu. Cez týždeň sem príde pár sto ľudí, no cez víkendy, ak je pekné počasie, tu je aj niekoľko tisíc návštevníkov. Počas celej sezóny kemp navštívi približne 15.000 ľudí," ukončil Lukács.

 

Text: TASR

Foto: Facebook

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Oáza Camp Komoča
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa