KÚPALISKÁ Slnečné jazerá Senec

2010-06-19 11:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Mestečko Senec na juhozápade Slovenska, vzdialené iba 25 kilometrov od hlavného mesta Bratislavy, je známym a obľúbeným cieľom letných dovolenkových ciest.



Počet slnečných dní v roku dal tunajšiemu rekreačnému stredisku príznačný a charakterizujúci názov - Slnečné jazerá.  Areál je ideálnym miestom pre rodinnú dovolenku s deťmi.

Mierne sa zvažujúce trávnaté pláže, priemerná letná teplota vody 25°C, vodné bicykle, detské ihriská priamo pri plážach, kolotoče a luftburgy sú lákadlami pre detských rekreantov.

Na svoje si prídu milovníci vodných športov, člnkovania, ale i rybolovu. V areáli sa nachádzajú volejbalové a basketbalové ihriská, jednou z najlákavejších atrakcií sú vodné tobogany.

Areál Slnečných jazier ohraničuje Senec z východu. Rozsah vodnej plochy je vyše 100 hektárov, dĺžka 2 200 metrov, priemerná šírka 400 metrov. Vodná plocha pozostáva z pôvodne piatich bagrovísk, ktoré sa postupne prepojili. Slnečné jazerá sú rozdelené na dve strediská - Sever a Juh.

Stredisko Juh je vhodnejšie pre tých, ktorí chcú stráviť dovolenku v pokojnejšom prostredí. V tejto časti sú vybudované ubytovne, bungalovy a kemp pre karavany. Na pláži je tobogán a požičovňa vodných bicyklov. Ponúkajú tu aj možnosti športového vyžitia – plážový volejbal, tenis, požičovňa člnkov alebo vodných bicyklov, atď.

Stredisko Sever je rušnejšie ako Juh. Nachádza sa tu množstvo reštaurácií, hotelov, chát, ubytovní a veľký kemp. Býva pri dobrom počasí dosť obsadený, ale i napriek tomu si tu každý nájde miesto pre svoj stan alebo karavan.

Každý večer sa v kempingu konajú diskotéky a niekedy tu bývajú i vystúpenia rôznych hudobných skupín.

Na pláži sú tobogany a požičovňa vodných bicyklov. Kemp je vybavený viacerými sociálnymi zariadeniami. Kúpanie na Seneckých jazerách je bezpečné – na oboch plážach sú plavčíci.

 

Aquapark

Na Slnečných jazerách - Sever je od leta 2004 otvorený Aquathermal, napojený na senecký vrt termálnej vody.

  

 

 

Slnečné jazerá

Správa cestovného ruchu Senec s.r.o.,
Mierové námestie 19,  Senec

Turistická informačná kancelária Senec  
Mierové námestie 19,
903 01 Senec    
Tel: +421 (0) 2/459 282 24
Fax: +421 (0) 2/459 282 24
Email: 
scr@slnecnejazerasenec.sk 
www.slnecnejazerasenec.sk   
 

 

 

 

 

               
 

Zdroj/autor: slnecnejazera, kupaliska, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa