KNIHA Aztékovia

2008-02-11 17:00:00 |   |    | 

IKAR - Predkolumbovské civilizácie vznikali v strednom a severnom Mexiku, na území rozkladajúcom sa od úvodných oblastí Oaxackého a Mexického údolia po veľké púšte na severe.



 

 

 

 

 

 

 

 

Autor v chronologickom poradí predstavuje dejiny tamojšieho osídlenia od najranejších poľnohospodárskych osád cez vznik silných štátov až po  vznik mestských civilizácií ako Teotihuacán a Monte Albán.

 

Zachytáva zrod nových civilizácií, ako bola toltécka ríša, budovanie rozsiahlych obchodných sietí spojujúcich mezoamerických štátov s obyvateľmi amerického juhozápadu. Vrcholom fascinujúceho vývoja v tomto obrovskom etnickom a lingvistickom kotly bola aztécka ríša.

 

Kniha Aztékovia je veľkoryso ilustrovanou publikáciou dokumentujúcou  najvyššie dejinné etapy ríše, od mýtickej, prapôvodnej migrácie do mexického údolia až po politický a kultúrny úpadok. Záverečný oddiel sa zaoberá tragickým stretom Aztékov so španielskymi konkvistadormi.

 

Historický text ilustrujú informácie o témach každodenného života, akým bol aztécky kalendár, náboženstvo, spoločenské a politické usporiadanie či umelecká tvorba.

 

Kniha je vybavená unikátnym fotografickým materiálom ponúkajúcim pozoruhodný obraz jednej z najvýznamnejších civilizácií dávnoveku a je ideálnym doplnkom k ďalšej publikácii z tejto série, venovanej Mayom a ďalším kultúram Strednej Ameriky.

 

 

 

Názov:          Aztékové - Poklady starobylých civilizací

Autor:           Domenici Davide

Vydavateľ:     IKAR  

Jazyk:           český

Počet strán:   208

Väzba:          tvrdá

Rok vydania:  2007

Bežná cena:   799 Sk

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa