KNIHA Najkrajšia kniha o Slovensku

2008-03-13 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - V Banskej Bystrici vyhodnotili prvý ročník súťaže fotografických i obrazových kníh a iných propagačných materiálov o Slovensku, ktoré vydali v minulom roku.



Až 57 rôznych polygrafických materiálov rozdelili organizátori do 5 hlavných kategórií. Odborná porota zložená z grafikov, fotografov, publicistov, polygrafov a expertov v kulturológii mala najviac práce s obrazovými publikáciami a monografiami.

     
V kategórii kniha o obci zvíťazila publikácia Nový Tekov. Z kníh o mestách porota ocenila tri knihy, ktoré vydali mestské úrady Bojnice, Liptovský Mikuláš a Malacky. V kategórii regiónov vyhlásili za najkrajšiu knihu Žilinský samosprávny kraj a z firiem, ktoré vytvorili knihy o Slovensku, boli úspešné Lesy SR, š.p. s titulom Lesy a ľudia.
     
V celkovom hodnotení Najkrajšia kniha o Slovensku za rok 2007 dostala ocenenie ojedinelá, reprezentačná a obrazová publikácia Nad Slovenskom.

Autori diela - slovenskí fotografi Vladimír Bárta a Vladimír Bárta ml. vytvorili knihu výlučne zo svojich leteckých fotografií. Je to rozsiahle, unikátne dielo, ktoré v novodobej histórii Slovenskej republiky bolo vydané po prvý raz. Publikácie budú po Banskej Bystrici vystavovať v 10 mestách SR.

Zdroj/autor: tasr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa