Sex Machines Museum v Prahe

2011-08-16 16:00:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA - "Nomen est omen", meno je predzvesťou aj výstrahou, a nielen tým. Sex Machines Museum je skutočne prvým múzeom na svete, ktoré je venované sexuálnym zariadeniam.



Pred letom 2004 prešlo celkovou premenou: nové priestory, nový vzhľad a značné rozšírenie počtu vystavených predmetov.

Červený "rúž" na stenách, rekonštrukcia starého kina, v ktorom sa premietajú dobové erotické filmy, miestnosť s hračkami pre dospelých, so starými stimulačnými prístrojmi, miestnosť venovaná "výstrelkom"... znepokojujúce a lákavé inštalácie viac ako 200 predmetov vystavených na ploche troch poschodí jednej historickej budovy zo 17. storočia v strede Prahy.

Táto zbierka predmetov pochádzajúcich z celého sveta, ktorá je plodom dôkladného bádania, sa začala pred mnohými rokmi jej majiteľom Orianom Bizzocchim pôvodne pre účely Múzea kuriozít v San Marine a kladie si za cieľ prejsť s návštevníkom ironickú a inteligentnú cestu, ktorá mu umožní potulovať sa medzi kuriozitami, históriou a zvrátenosťou, čo sa týka ľudskej sexuálnej stimulácie.

Rozmer erotický aj snový, vždy málo vyjadrený, sa stáva reálnym a hovorí sám za seba, keď sa na ploche 600 m² múzea stretávame so zastaralými antimasturbačnými aparátmi, s korzetmi s odstrašujúcimi panvovými sťahovačkami alebo s excentrickými dobovými prezervatívmi.

Kľúč k pochopeniu Sex Machines Museum je ale aj v zábave a v údive, v tom, ako na nás zapôsobí pohľad na sadomasochistické zariadenia, umelé údy aj celý rad patentovaných, ale nikdy nezostavených prístrojov a predmetov.

To všetko nás vedie k zamysleniu nad tým, ako sa už od antických čias človek potýkal s vymýšľaním a zostavovaním sexuálnych zariadení slúžiacich k zväčšeniu svojej sexuálnej rozkoše s kreativitou a fantáziou.

 

  • Otváracie hodiny: každý deň od 10.00 do 23.00
  • Vstupné: dospelí 250 Kč, viac než 8 členné skupiny 200 Kč, študenti (s preukazom) 150 Kč

 

 

Sex Machines Museum

Melantrichova 18

Praha 1 – 110 00

Tel.: +420 224216505

Fax: +420 224216513

E-mail: info@SexMachinesMuseum.com

Web: www.sexmachinesmuseum.com

 

Zdroj/autor: sexmachinesmuseum.com, drom

Foto: flickr.com, Barbara

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.1/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa