AKTUÁLNE: Kvôli technickému problému sa počas letu zranilo 50 ľudí

2024-03-11 10:00:00 |   |    | 

Päť desiatok ľudí dnes utrpelo zranenie pri lete z austrálskeho Sydney do novozélandského Aucklandu, keď nespresnený technický problém spôsobil prudký prepad lietadla. Informoval o tom novozélandský denník New Zealand Herald. Podľa správy agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na vyjadrenia leteckej spoločnosti a záchranárov, hospitalizovali trinásť osôb. Jedna je vo vážnom stave.



 

Letecká spoločnosť LATAM Airlines uviedla, že počas letu LA800 došlo k "udalosti technického charakteru, ktorá zapríčinila silný pohyb" lietadla, ktoré napokon pristálo na letisku v Aucklande tak, ako bolo plánované.

Jedna z cestujúcich denníku New Zealand Herald povedala, že sa lietadlo počas letu prudko prepadlo. "Bývala som letuška a niečo podobné som zažila prvýkrát. Celé lietadlo akoby zamrzlo," dodala.

Gerard Campbell z novozélandskej záchrannej služby uviedol, že zdravotníci boli o incidente upovedomení okolo 16.00 h miestneho času. K lietadlu vyslali päť sanitiek, ktoré do miestnej nemocnice previezli 13 pacientov.

"Posádky sanitiek posúdili a ošetrili odhadom 50 pacientov, pričom jeden bol vo vážnom stave a zatiaľ čo ostatní utrpeli stredne ťažké alebo ľahké zranenia," uviedol Campbell.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ČTK, TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa