Bluesová jar vo Viedni

2011-03-22 12:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Vienna Blues Spring, ktorá odštartovala cez víkend vo Viedni, prinesie tentoraz 250 hudobníkov žánru blues z domáceho Rakúska i zahraničia.



Hudobná škála jarného festivalu siaha od klasického Delta blues, blues z Chicaga cez Blues rock, Soul blues až po boogie. Vienna Blues Spring doznie 30. apríla.

Na programe benefičného blues gala, ktoré sa po prvý raz uskutoční v sálach viedenskej radnice 22. marca, bude koncert americkej legendy Eddie “The Chief“ Clearwater a jeho originálneho rockového blues z Chicaga a predstavenie formácie Mojo Blues Band.

Gala sa ponesie v znamení zbierky pre viedenský spolok Flora, ktorý bojuje proti rakovine prsníka.

13. apríla si publikum vychutná blues s africkými koreňmi v podaní speváka a gitaristu Pascala Loponga alebo projekt MoZuluArt domáceho pianistu Rolanda Guggenbichlera a jeho vokálneho tria zo Zimbabwe.

Vo viedenskom Reigen sa predstavia velikáni blues ako Popa Chubby, Bob Margolin či Robbin Thomson, pod mottom Blues Me Mozart láka akustický blues do viedenského Mozarthaus Vienna koncertami interpertov ako Steve Guyer, Gottfried Gferer či Paul Raschenhofer.

Dámsky blues ponúknu Samatha Fish, Cassie Taylor a Dani Wilde známe ako Girls with Guitars, Sidney Ellis, Meena, Karin Steger či domáca formácia soulHsistas a Soulicious.

Jarný festival vo Viedni doznie koncertom bluesovej legendy z USA Luisiana Red. Lístky stoja v rozmedzí od 13 do 30 eur.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Didi Lipkovich,EddieTurner,Diego Silvestrin – Fabio Parenzan

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa