V Tatrách si zalyžujte v dvoch strediskách!

2011-04-06 12:05:00 |   |    | 

SLOVENSKO - V Tatrách sa lyžuje v dvoch strediskách, a to v Nízkych Tatrách v Jasnej a vo Vysokých Tatrách na Štrbskom Plese.



Jarnú lyžovačku si môžete užiť ešte do Veľkej noci, v prípade priaznivého počasia počas víkendov aj dlhšie.

Na Štrbskom Plese sú podmienky na lyžovanie dobré, na zjazdovkách je 50 centimetrov snehu.

Počas týždňa je ešte v prevádzke štvorsedačková lanovka Solisko Expres a šesťsedačka Furkota, cez víkendy sú v prevádzke všetky dopravné zariadenia. Ceny skipasov tu klesli počas jari o tri eurá.

V stredisku Jasná v Nízkych Tatrách je momentálne do 40 centimetrov snehu, počas uplynulej noci pribudlo aj trochu prírodného. Podmienky sú tu dobré, všetky lanovky sú v prevádzke, okrem lanoviek Srdiečko – Kosodrevina a Otupné - Luková, ktoré jazdia len počas víkendov. Lanovka pod vrchol Chopku už nepremáva.

V Tatranskej Lomnici momentálne beží technická údržba pred letnou sezónou, prevádzka sa tu začne pred Veľkou nocou 21. apríla.

V prípade priaznivých snehových podmienok a v závislosti od údržby je možné, že cez víkendy by sa stredisko ešte spustilo. Aj v Jasnej klesli ceny skipasov, lyžovať sa tu dá celý deň už aj za 13 eur.

Obe strediská sú pred ukončením zimnej sezóny 2010/2011, zatiaľ ju podľa doterajších výsledkov hodnotia pozitívne.

Ukončenie sezóny je na Štrbskom Plese naplánované na 24. apríla. V ten deň každý kto príde v kostýme, bude môcť lyžovať počas celého dňa zadarmo a najoriginálnejšia a najrýchlejšia maska získa cenu.

V stredisku sa postaví aj máj a tradičnú bodku za sezónou dá 25. apríla chatár na Solisku pochovaním lyže. Údržba lanoviek sa začne hneď po tom a do 10. júna bude v prevádzke len lanovka Solisko a to počas víkendov. Zimná sezóna v Jasnej a v Tatranskej Lomnici bude ukončená v závislosti od počasia, letná prevádzka sa tu začne v máji.

 

 

Infocentrum Tatranská Lomnica
Tel.: +421 903 11 22 00, +421 902 44 24 00
Fax: +421 52 446 76 18
E-mail:
info@vt.sk

 

Informačné centrum Jasná – Biela púť
Tel.: +421 907 88 66 44
E-mail:
info@jasna.sk

 

Zdroj/autor: tasr, vt.sk, jasna.sk, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: zjazdovky.zoznam.sk,parksnow.sk

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa