Na Štrbskom plese a v Tatranskej Lomnici sa už lyžuje

2011-12-02 17:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Vo Vysokých Tatrách sa dnes začala lyžiarska sezóna. Ako prvé spustili lyžovačku v stredisku Štrbské Pleso a Tatranská Lomnica. Je to prvá lyžovačka pre skalných za jedno euro.



Počasie, ktoré momentálne panuje nielen na Slovensku, ale v celej Európe, ochudobňuje však lyžiarov o dobrú lyžovačku. Na Štrbskom Plese je momentálne v prevádzke len svah Interski a v prevádzke je sedačková lanovka na mostíky. Na svahu Interski je v priemere 30 centimetrov snehu.

V najbližších dňoch sa na Štrbskom Plese sústredia na zasneženie svahu Esíčko a trate pod vlekom, aby spodná časť strediska bola pre lyžiarov pripravená v čo najkratšom čase. Prírodný sneh očakávajú v stredisku až v období Vianoc, takže až dovtedy budú prevádzkovatelia vlekov, ako aj lyžiari odkázaní výlučne na technické zasnežovanie.

Oddnes je v prevádzke aj stredisko Tatranská Lomnica. Lyžiari tu majú k dispozícii zjazdovku zo Štartu do Tatranskej Lomnice. V prevádzke je pre lyžiarov šesťsedačková lanovka. V Tatranskej Lomnici sú dobré podmienky na lyžovanie.

Aj v tomto stredisku sú ale odkázaní výlučne na technický sneh. Od dnešného dňa sa lyžuje každý deň, neuzatvárajú sa strediská. Ak počasie dovolí, tak postupne sa budú strediská viac a viac otvárať.

 

Zdroj/autor: sita, drom

Foto: sita

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa