Tip na víkend: Bratislava pre všetkých

2013-04-18 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Svojimi prvými podujatiami štartuje dnes v hlavnom meste akcia Bratislava pre všetkých. Začína sa burzou kníh aj výstavami fotografií slovenskej metropoly. Cez víkend už po desiaty raz samospráva otvorí dvere do svojich inštitúcií všetkým zadarmo.



Podujatie dnes o 8.00 odštartoval už siedmy ročník Bratislavskej burzy kníh. Na svojom nádvorí na Klariskej ulici ponúka Mestská knižnica v spolupráci s ďalšími bratislavskými knižnicami knihy za pár centov. Po knihu na Klariskú si môžu nielen Bratislavčania prísť dnes do 19.00 a burza bude na nádvorí až do stredy, 24. apríla.

Mestské múzeum i Primaciálny palác dnes otvoria výstavy diel o Bratislave. V Justiho sieni môžete uvidieť diela zo zákutí historického centra mesta od súčasného slovenského maliara Petra Zelenáka. Vernisáž je o 17.00.

V Starej radnici si zase môžete porovnať, ako sa zmenilo hlavné mesto za posledných 20 rokov. O 16.00 tam totiž otvoria panelovú výstavu o premenách Bratislavy od roku 1993 do 2013. Je pripravená z fotografií známych aj menej známych fotografov. Svoj archív fotografií do nej ponúkla aj Tlačová agentúra Slovenskej republiky. Vernisáž k výstave sa začne netradične, a to verejnou besedou pod názvom Boli sme pri tom... Bratislava 1993 - 2013.

V Starej radnici dnes taktiež otvoria aj výstavu zosnulého fotografa Karola Kállaya. Budete môcť vidieť fotografie z autorovej knihy Bratislava moja, ktoré zachytávajú atmosféru povojnového mesta v rokoch 1944 až 1964.

Zadarmo sa plaviť na Dunaji, odviesť lanovkou zo Železnej studničky na Kamzík alebo bez lístka navštíviť múzeum či zoologickú záhradu. Aj to budete môcť počas víkendu. Svoje dvere vám otvorí aj primátor Milan Ftáčnik a prezrieť si budete môcť reprezentačné priestory Primaciálneho paláca s obrazárňou a unikátnymi gobelínmi. Celý program štvordňového podujatia nájdete na webovej stránke samosprávy www.bratislava.sk.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa