Tri múzea vydali spoločný kalendár

2007-01-16 14:03:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Spoločný kalendár na tento rok s dvanástimi farebnými fotografiami najvzácnejších predmetov zo svojich zbierok vydali tri múzea v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.



Trenčianske múzeum, Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici a Hornonitrianske múzeum v Prievidzi sa na približne 700 kusov poskladali zo svojho, čo je podľa riaditeľky Trenčianskeho múzea Kataríny Babičovej aj dôvod, prečo sa kalendár rozdáva až teraz.

Časť kalendárov poputuje na veľtrh cestovného ruchu Slovakiatour v Bratislave, ostatné kusy chcú ešte počas januára rozdať návštevníkom múzea. Podľa Babičovej ide o prvý podobný projekt medzi múzeami v kraji, hlavnou výhodou kalendára je najmä vzájomná propagácia. V kalendári sa nachádzajú tie najvzácnejšie exponáty, ktoré sú v múzeách vystavené. V Považskej Bystrici je to napríklad prútený betlehem, pohrebný koč či zbierka bábok. Prievidzské múzeum zastupujú archeologické nálezy, Trenčín okrem iných zastupuje obraz znázorňujúci pohľad na župné mesto z Trenčianskeho hradu v 19. storočí.

Zdroj/auto: wnsita, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa