Začína sa lodná sezóna na Dunaji

2007-04-27 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO/RAKÚSKO - Lístky na plavbu loďou stoja od 11 do 32 eur. O týždeň začnú premávať pravidelné lodné linky z Bratislavy na viacerých trasách a okruhoch.



Vyhliadkové plavby Bratislava–Devín–Bratislava často využívajú aj cyklisti. Do Devína totiž ešte stále nevedie súvislá cyklotrasa a za Mostom Lafranconi sa v smere na Devín cyklisti musia zaradiť do frekventovanej dopravy. Keďže však ide o vyhliadkovú plavbu, loď ide pomalým tempom a cesta z Bratislavy do Devína trvá 90 minút. Naspäť pol hodiny. Na trase Devín–Hainburg, ktorá sa tiež stretáva s cyklotrasou, premáva len lodná linka určená pre ucelené skupiny od 30 osôb.

Tento rok začína premávať aj nová linka pre individuálnych turistov Hainburg–Bratislava–Hainburg. Loď bude premávať raz denne v piatok, sobotu a nedeľu od 18. mája do 26. augusta. Lístok stojí 11 eur, jednosmerná cesta osem. Za bicykel sa priplácajú dve eurá.

Rýchlolode premávajú na trase Bratislava–Viedeň a Bratislava–Budapešť. Do Viedne to budú už tri linky – od 25. apríla premáva loď, ktorá ráno štartuje z Viedne o 9.45 a z Bratislavy naspäť vyráža o 16. hodine. Lístok stojí 32 eur, 6 eur stojí obojsmerná preprava bicykla.

Druhá linka začne premávať 5. mája – štartuje o 7.15 z Bratislavy a z Viedene o 18.15. Spiatočný lístok stojí 760 korún.Do Viedne začne v máji trikrát denne premávať aj katamaran Twin City Liner, lístok stojí od 30 do 50 eur.


Zdroj/autor: spd, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 16. máj. 2024. Meniny má Svetozár.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa