V JAR otvorili honorárny konzulát SR

2007-05-11 13:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO/JAR - Slovenský honorárny konzulát so sídlom v Kapskom Meste s pôsobnosťou v provinciách Západné a Severné Kapsko otvorili vo štvrtok v rámci Dňa Slovenska v Kapskom Meste. Jeho vedením bol poverený juhoafrický štátny občan, podnikateľ Geoffrey Leighton Ashmead.



Ide o prvý slovenský honorárny konzulát v Juhoafrickej republike. Jeho úlohou bude podpora rozvoja spolupráce najmä obchodných, podnikateľských, kultúrnych a akademických kruhov SR a JAR, podpora cestovného ruchu, šírenie informácií o Slovensku a dobrého mena SR s dôrazom na konzulárne obvody jeho pôsobnosti. Honorárny konzulát SR bude zároveň nápomocný pre komunitu Slovákov žijúcich v Západnom Kapsku a jeho metropole.

V rámci Dňa Slovenska v Kapskom Meste slovenské veľvyslanectvo v Pretórii v spolupráci so SND zorganizovalo hudobný koncert v Artscape divadle, počas ktorého vystúpila sólistka Opery SND Adriana Kohútková s klavírnym sprievodom Mariana Varinského a deti strednej hudobnej školy Athlone z Kapského Mesta pod vedením dirigenta slovenského občana Petra Vetra. Zároveň otvorili v Artscape v kultúrnom centre aj dve slovenské výstavy prehliadku sklárskych výrobkov a fotografickú expozíciu "Od Tatier k Dunaju" slovenského fotografa Alexandra Jirouška.

Zdroj/autor: tasr, mzvsr, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa