Bratislavské kultúrne leto začne Keltská party

2007-06-15 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Úvodný týždeň začínajúceho sa Kultúrneho leta v Bratislave bude v znamení najmä zahraničných umelcov.



Otvorí ho v nedeľu na Hlavnom námestí Keltská korzo party, kde sa po 10. raz predstaví súrodenecká hudobná skupina The Cassidys z Dublinu. Tradičným účinkujúcim budú aj bratislavskí tanečníci z Petronelly. Atraktívny program spestrí kapela Diabolské husle a sólisti z Lúčnice.

Na druhý deň sa o zábavu vo Vodnej veži pod hradom v latino rytme postará Spanish Harlem Orchestra z New Yorku. Orchester 13 hudobníkov sa okrem iných úspechov môže pochváliť cenou Grammy za album roka 2005 Best Salsa. Predkapelou je slovenská Mango Molas. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v PKO. Po stredajšom 9. ročníku výstavy a ochutnávky slovenských i zahraničných vín Vino Gallery na nádvorí Primaciálneho paláci budú opäť koncerty. Štvrtok je v znamení francúzskeho Sviatku hudby s voľným vstupom na nádvorí Starej radnice, kde sa predstavia viaceré skupiny.

     
Piatok 22. júna organizátori určili ako otvárací koncert v Expo aréne Incheby. Prvý raz na Slovensku bude účinkovať jedna z najvýznamnejších žien na svetovej hudobnej scéne, speváčka, skladateľka a hudobníčka Tori Amos z USA. "Je vynikajúca klaviristka a vydala osem úspešných albumov," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii riaditeľ Bratislavského kultúrneho a informačného strediska Vladimír Grežo.
     
Úvodný týždeň zakončí v sobotu Festival vojenských skupín a vystúpení čestných jednotiek. Na Hviezdoslavovom námestí budú pochodovať i žonglovať so zbraňami vojaci zo SR, ČR a Maďarska.

Zdroj/autor: tasr, bratislava, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: bratislava

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa