Prehliadka vín Muvina 2007

2007-06-22 15:10:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Rekordný počet bezmála päťsto vzoriek z dvadsiatich štátov sveta je prihlásený do 12. medzinárodnej prehliadky vín Muvina 2007, ktorá sa včera začala v Prešove.



 

 

K rastu renomé prehliadky, ktorej spoluzakladateľom a celý čas odborným garantom je enológ Fedor Malík, prispelo aj to, že Muvina je piatykrát za sebou v oficiálnom ročnom kalendári Medzinárodného úradu pre vinič a víno (O.I.V.), čo ju radí do najvyššej kategórie súťaží.

Hlavný organizátor podujatia, riaditeľ Múzea vín v Prešove Dušan Hažír predpokladá, že medzi bielymi vínami pozíciu víťazov z posledných ročníkov obháji niektorý zo slovenských, prípadne moravských výrobcov. V kategórii červených vín očakáva víťaza zo Španielska, prípadne z Rakúska, prekvapiť môžu účastnícki nováčikovia z Mexika, Uruguaja alebo Argentíny. Dekorovanie víťazov sa uskutoční na osobitnej slávnosti v septembri v Prešove.

 
Okrem degustácie vína má podujatie aj viacero sprievodných akcií. Hlavným je v poradí 5. ročník voľby Kráľovnej vína. Navyše je pre degustátorov zo Španielska, Nemecka, Belgicka, Slovinska, Talianska, Česka a Slovenska pripravená návšteva vinohradníckeho rajónu Tibava na juhovýchodnom Slovensku.

Príležitosť ochutnať súťažné vzorky dostane aj široká verejnosť, a to v pondelok a v utorok 25. a 26. júna priamo v pivniciach Múzea vín. V jeho vinotéke sa nachádza približne 1500 druhov vín, ktoré doteraz súťažili na Muvine.

Zdroj: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa