NA KRÍDLACH Letisko Viedeň / Vienna Airport

2010-04-12 09:30:00 |   |    | 

Flughafen Wien AG A-1300 Wien Flughafen - Postfach 1 Phone: (+43) 1-7007-0 Website: www.viennaairport.com



 

 

 

 

 

 

Cesta z/na letisko autom

Najrýchlejšie sa z Bratislavy na Vienna Airport dostanete diaľnicou A6 v smere z Jaroviec na Viedeň, ktorá sa následne pripája na diaľnicu A4 (výjazd “Flughafen”). Prístupová cesta vedie priamo pred odletový terminál. Ako alternatívu bez nutnosti zakúpenia diaľničnej známky, môžete použiť štátnu cestu B9.

 

Ak cestujete autobusom

 

Z Bratislavy môžete využiť pravidelnú autobusovú linkovú dopravu do Viedne, zastávku má väčšina spojov aj na letisku. Viac na SLOVAK Lines Bratislava

Z centra Viedne premáva CAT - City Airport Train  

V polhodinových intervaloch, vás zo stanice Wien Mitte (3, Invalidenstrasse / Marxer Brücke) dopraví na letisko len za cca 16 minút. Objednajte si lístky na CAT online.
 

  • Autobusy Airport Express spoločnosti Vienna Airport Lines z/do centra Viedne  
    (Wien 1., Morzinplatz / nábrežie Franz-Josefs-Kai).
    Doba jazdy 20 minút, každý deň od 5:00 – 0:00 hod. Interval: 30 minút. Cestovné: cca 6 Euro, spiatočný: cca 11 Euro.
    Informácie: Tel. +43 (1) 7007 32300, +43 (5) 1717; Vienna Airport lines
  • Rýchlodráhou (Schnellbahn) S7. Ak máte zakúpený sieťový lístok (alebo Viedenskú celosieťovú kartu) alebo obyčajný lístok Wiener Linien sa z/do Viedne z letiska dostanete za výhodnejšiu cenu. Stačí ak si prikúpite dodatkovú cenu na Aussenzonen (vonkajšia zóna) za cca 2 Euro (1.50 Euro v predpredaji). Bez Viedenskej karty si priplatíte za dve zóny (cca 4 Euro). Dávajte pozor, aby na vlaku ktorým pôjdete smerom na letisko, bola uvedená konečná stanica Wolfstahl. Z letiska do centra Viedne sa dostanete vlakmi smerom na Wien Mitte, Wien Nord alebo Floridsdorf.  

 

Parkovanie - Letisko Viedeň

Nasledujúce parkoviská a parkovacie domy sú prepojené s odbavovacou budovou chodbami a zastrešenými chodníkmi:

 

  • 2 parkovacie domy (Parkhaus PH3, PH4)
  • 1 parkovisko (C) 
  • 2 parkoviská na krátkodobé parkovanie (K1, K3) - blízko terminálov a príletovej zóny

 

Aktuálne Parkovacie poplatky

Parkovacie poplatky sa platia pred vyzdvihnutím vozidla pri jednom z početných pokladničných automatov alebo priamo v pokladni parkovacieho domu Parkhaus 4, a to buď v hotovosti, alebo prostredníctvom platobnýchekariet American Express, Diners Club, Mastercard/ Eurocard,Visa, prípadne rak. bankovou kartou Maestro.

Po zaplatení dostanete výjazdový lístok, ktorý vám do 20 minút od zaplatenia umožní opustiť parkovací dom, resp. parkovisko. Ak máte kreditnú kartu, môžete zaplatiť priamo pri parkovacej rampe.
 

Parkovisko MAZUR

Za výhodné ceny môžete zaparkovať aj na otvorenom parkovisku MAZUR priamo pri letisku. K odletovým terminálom vás po zaparkovaní dovezie pravidelná autobusová linka Airport Shuttle.

 

Viedenské letisko bolo v roku 1938 pôvodne postavené ako vojenské a prevzaté Britmi v roku 1945. V roku 1954 bola založená rakúska spoločnosť (Betriebsgesellschaft), letisko dočasne nahradil Aspen. Jediná pristávacia dráha bola v roku 1959 rozšírená na 3000 metrov. Budovanie novej letiskovej haly začalo v roku 1960. V roku 1972 bola postavená ďalšia pristávacia dráha. Letisko prijímalo tiež olympijské výpravy, keď Rakúsko dvakrát hostilo Zimné olympijské hry. V decembri roku 1985 napadli palestínsky teroristi pult spoločnosti El AL. V súčasnosti má medzinárodné letisko tri terminály. Terminál 1A poskytuje priestor pre check-in cestujúcicm nízkonákladových spoločností. V roku 2006 postavilo letisko nový terminál Skylink, ktorý je schopný okrem väčšieho počtu cestujúcich prijímať aj veľké lietadlá typu Airbus 380.

 

Zdroj/autor: viennaairport, bta,drom 

VIDEO Vienna International Airport - Flughafen Wien



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa