Filmový festival v Piešťanoch

2007-09-04 13:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Filmovou festivalovou atmosférou bude od dnes dýchať mesto Piešťany, ktoré sa na najbližších šesť dní stane dejiskom druhého ročníka Medzinárodného filmového festivalu Cinematik.



Divákov čaká dvakrát viac filmov ako pred rokom, väčší počet premietacích miest, jeden festivalový deň navyše a rozšírila sa aj paleta sprievodných podujatí. Tohtoročný program festivalu zahŕňa súťažnú sekciu a dvanásť nesúťažných sekcií, ktoré predstavia divákom 45 celovečerných a 33 krátkych a dokumentárnych filmov z rôznych kútov sveta.

Medzi najväčšie lákadlá popri súťažnej sekcii prezentujúcej najlepšie európske filmy posledného roka patria aj nočné predstavenia hororových zombie filmov, zoznámenie sa s tvorbou španielskeho režiséra Carlosa Sauru či exkluzívne predpremiéry na čele so snímkami Čierna kniha režiséra Základného inštinktu Paula Verhoevena a očakávaného titulu Grindhouse: Auto zabijak od kultových režisérov Quentina Tarantina a Roberta Rodrigueza.

Súčasťou festivalu budú výstavy mladých umelcov a študentov VŠVU, vystúpenia hudobných kapiel – Puding pani Elvisovej, Diego a Flamenco Clan, DJov, festivalový Caribic Bar, nebudú chýbať prednášky v rámci filmovej výchovy určené študentom stredných škôl či špecializovaný seminár pre mladých producentov, scenáristov, režisérov a poslucháčov filmových škôl organizovaný kanceláriou Media Desk.

Kontakt

MFF Piešťany, o.z.
Bitúnková 23
900 31 Stupava
Hotline:0914 266 911
E-mail: info@cinematik.sk

Zdroj/autor: tasr, cinematik, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa