TRENČÍN Netradičné prehliadky

2007-09-26 11:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Netradičné turistické prehliadky Trenčína určené nielen Trenčanom pripravuje od štvrtka do nedele mesto ako príspevok k Svetovému dňu cestovného ruchu.



 

 

Bezplatné prehliadky sa začnú na Štúrovom námestí pri studni vodníka Valentína, ktorý sa zhostí úlohy sprievodcu. Počas prehliadky bude záujemcom rekapitulovať udalosti z dávnej aj nedávnej histórie Trenčína. Na prechádzke mestom bude čakať záujemcov aj niekoľko prekvapení.

Vo štvrtok a v piatok dopoludnia budú prehliadky určené pre organizované skupiny zo škôl, popoludní a počas víkendu pre širokú verejnosť. V sobotu sa prehliadky uskutočnia počas celého dňa, v nedeľu len popoludní. Vodník Valentín vopred upozorňuje záujemcov, že optimálny počet v jednej skupine je do päťdesiat osôb.

Počas dní konania prehliadok bude fungovať informačný stánok umiestnený na Mierovom námestí, kde budú pracovníci Kultúrno-informačného centra poskytovať záujemcom turistické informácie. K dispozícii bude aj anketa, súťaž pre deti a bezplatné propagačné materiály a predmety mesta.

Od roku 1979  je 27. september známy ako Svetový deň cestovného ruchu. Jeho úlohou je pripomínať význam cestovného ruchu pre medzinárodnú spoluprácu, posilňovanie svetového mieru, ochranu prírody a kultúrneho dedičstva ako aj znižovanie chudoby vo svete. Valné zhromaždenie Svetovej organizácie cestovného ruchu (SOCR) v roku 1979 v Španielsku rozhodlo ustanoviť práve 27. september za Svetový deň cestovného ruchu. 27. september bol zvolený z toho dôvodu, lebo v tento deň boli v roku 1970 prijaté stanovy SOCR, najvýznamnejšej medzinárodnej organizácie v oblasti svetového cestovného ruchu. Načasovanie osláv je symbolické i preto, že sa koná v čase, keď sa končí hlavná turistická sezóna na severnej pologuli a zároveň sa začína na južnej pologuli.

Kultúrno-informačné centrum

Sládkovičova 1
911 01 Trenčín
Tel.: 032/16 186, 743 35 05 Fax: 032/743 35 05
e-mail: kic@trencin.sk www.trencin.sk

Zdroj/autor: trencin, aices, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: trenčín.sk

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa