V Budapešti otvorili prvý nízkonákladový hotel

2007-10-08 16:45:00 |   |    | 

MAĎARSKO - Prvý "nízkonákladový" hotel otvorili včera v Budapešti. V centre metropoly pri Oktogone ponúka easyHotel.com nocľah za 29 eur.



 

 

Podobne, ako pri nízkonákladových leteckých spoločnostiach, aj cena nocľahu je závislá od toho, kedy si hosť izbu rezervuje. Ďalšia podobnosť je v tom, že rezervovať sa dá iba prostredníctvom internetu.

     
Izby s rozlohou od 7,5 do 13 metrov štvorcových, ktorých zariadenie je z kovu a plastov vo farbách kombinácie oranžovej a bielej, sú jednoducho a účelne zariadené. Sprchovacie kabíny sú vopred vyrobené moduly, ktoré vyhotovila dánska lodenica na mieru. V izbách je iba posteľ a nočný stolík. Za televízny prijímač a  prístup k internetu si treba priplatiť a cena nocľahu je bez raňajok.
     
V takmer storočnej budove na Eötvösovej ulici sa nachádza 59 izieb. Rezervácia hotela funguje už od 1. augusta, záujemcovia sa ozvali zo všetkých kútov sveta, prvého hosťa očakáva ubytovacie zariadenie z Hong Kongu.
     
Zakladateľ nízkonákladovej leteckej spoločnosti easyJet, miliardár gréckeho pôvodu Stelios Haji-Ioannu, pre maďarský portál origo.hu povedal, že otvorenie hotela neznamená automaticky rozšírenie liniek easyJetu do Budapešti. Spoločnosť prevádzkujúca hotel a spoločnosť easyGroup totiž nemajú priame spojenie, materská firma zabezpečuje iba práva pre franchise partnerstvo.
     
Zdroj/autor:tasr,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa