DOMA Turistické informačné kancelárie

2010-07-23 09:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Turistická informačná kancelária (TIK), vytvára komplexnú a stále aktuálnu ponuku cestovného ruchu v oblasti svojho pôsobenia.



Jej význam pre mesto a región spočíva v schopnosti poskytnúť domácemu obyvateľstvu, turistom alebo obchodným cestujúcim neustále aktuálnu ponuku firiem, služieb cestovného ruchu a možností na strávenie voľného času.

Informácie z databanky poskytuje zamestnanec TIK osobne, telefonicky, písomnou formou alebo elektronicky.

 

Okrem neplatených služieb, ktorými je poskytovanie informácií, TIK má k dispozícii aj platené, doplnkové služby. Medzi tie napríklad patrí obchodná činnosť s turistickými mapami, sprievodcami alebo knihami zameranými na cestovný ruch. Taktiež aj sprostredkovanie a rezervovanie ubytovania, predpredaj vstupeniek na rôzne podujatia alebo cestovných lístkov či leteniek.

Pre domácich či zahraničných návštevníkov je TIK ideálne miesto, ktoré im pomôže zorientovať sa v stredisku, v ktorom plánujú stráviť istý čas, prípadne im môže pomôcť pri ich cestách z jedného do druhého strediska. TIK môže prispieť aj k tomu, že účastník zostane istý čas v mieste, ktoré chcel pôvodne len precestovať.

Zastrešujúcou neziskovou organizáciou TIK je Asociácia informačných centier Slovenska (AICES), ktorej členmi sú turistické a mestské informačné kancelárie rôznej organizačnej štruktúry a formy - od rozpočtových, príspevkových až po súkromné organizácie.

"AICES chráni a presadzuje oprávnené záujmy svojich členov, podporuje a skvalitňuje činnosť informačných kancelárií a propaguje Slovensko v záujme rozvoja domáceho a aktívneho cestovného ruchu."

 

 

 

ASOCIÁCIA INFORMAČNÝCH CENTIER SLOVENSKA

Námestie mieru 1
031 01 Liptovský Mikuláš
Tel.: +421/44/55 14 541, Fax: +421/44/55 14 448
E-mail: info@infoslovak.sk
Web: www.infoslovak.sk, www.aices.sk 

 

Zdroj/autor: aices, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: tik martin

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 15. máj. 2024. Meniny má Žofia, Sofia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa