LYŽOVAČKA 5* Skipark Ružomberok (Malinô Brdo)

2008-02-20 11:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Lyžiarske stredisko Skipark Ružomberok (Malinô Brdo) sa nachádza na úbočiach Veľkej Fatry nad mestom Ružomberok v nadmorskej výške 545 až 1.209 metrov n. m.



 

Stredisko je známe svojou výbornou geografickou polohou, pretože mesto Ružomberok leží na hlavnom turistickom ťahu Žilina - Vysoké Tatry. Vstupnou bránou do strediska je Hrabovo, odkiaľ vedie moderná osemmiestna kabínková lanovka priamo na Malinô Brdo. Lanovka je dlhá 1.770 metrov a prepraví 1.500 osôb.

Priamo v centre strediska sa nachádza štvorsedačková lanovka, dva lyžiarske vleky a štyri vleky pre začiatočníkov a deti. Každý víkend a počas prázdnin sú pre návštevníkov lyžiarskeho strediska organizované zaujímavé akcie a súťaže pre celú rodinu (snowtubing – jazda na špeciálnej gumovej pneumatike, ľadová veža – niečo pre tých, ktorý si chcú vyskúšať základy horolezectva, rôzne súťaže v lyžovaní, snowpark pre deti a pod.).

Lyžiarske stredisko Skipark Ružomberok je v prevádzke od 8.30 do 15.30 hodiny a ponúka dobré lyžiarske podmienky. K dispozícii tu je dvanásť zjazdových tratí a najdlhšia z nich meria až 3.900 metrov, prekoná výškový rozdiel 698 metrov a je najdlhšie umelo zasnežovanou zjazdovkou na Slovensku.

Okolie Skiparku ponúka výborné možnosti pre bežecké lyžovanie a turistiku, kde medzi atraktívne destinácie patrí drevená obec Vlkolínec - zapísaná v zozname UNESCO, okruh okolo Sidorova a „rozprávkový“ zimný prechod na Smrekovicu.

V celom areáli Ski parku je niekoľko stravovacích zariadení a bufetov, ktoré ponúkajú možnosť rýchleho občerstvenia priamo na svahu. Taktiež zabezpečujú základné služby ako napríklad ski servis, lyžiarsku školu, požičovňu lyžiarskych potrieb, bezplatné parkovanie či skibus.

Kontakt

Skipark Ružomberok, a. s.
Hrabovská cesta 1679/31
034 01 Ružomberok
Tel.: +421 44 432 26 06
Fax: +421 44 430 39 82
Web: www.skipark.sk

Zdroj/autor: skipark, holidayinfo, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 9. máj. 2024. Meniny má Roland.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa