EXTRA Drahí zosnulí

2009-10-29 15:15:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY/ video - Zavraždené filmové hviezdy, predávkovanie drogami, samovraždy, zločiny psychopatov. Pre hollywodskeho sprievodcu je meno filmovej metropoly písané krvavými písmenami.



Scott Michaels, turistický sprievodca, nazval svoj podnik Dearly Departed (Drahí zosnulí). Podsaditý muž s vyholenou lebkou a fúzami, priznáva, že niekedy chcel pokračovať v pohrebníctve, ale zvíťazil vlastný exibicionizmus a encyklopedické znalosti o smutnej stránke Hollywoodu.

Za volantom svojho mikrobusu tri hodiny zásobuje turistov sériou tragických príbehov, ako je napríklad nikdy nevysvetlená smrť Čiernej Dahlii, ženy, ktorej nájdené telo nesúce známky mučenia,  bolo nájdené v roku 1947.

O niečo ďalej stojí prepychová vila, ktorá sa v roku 1969 stala svedkom barbarskej vraždy manželov LaBiancových. Tú spáchali prívrženci psychopatického guru Charlesa Mansona len krátko po masakre herečky Sharon Tate a jej priateľov.

V západnom Beverly Hills, s Michaelsov okruh tragickej histórie zastavuje pre domom Bugsyho Siegela, na ktorého záhrade ho v roku 1947 zabil neznámy páchateľ...

Na slávnom Sunset Boulvarde sa mikrobus dostáva k miestu, kde sa v roku 1993 zrútil mladý herec River Phoenix po použití silného koktejlu drog a liekov. „Phoenix bol vegetariánom, pretože mäso vraj  škodí zdraviu,“ žartuje Michaels

O niekoľko sto metrov ďalej na východ, je ulička, kde bol v roku 1995 zatknutý Hugh Grant v spoločnosti prostitútky a hotel, v ktorom sa speváčka Janis Joplin a herec John Belushi v rokoch 1970 a 1982 predávkovali drogami.

Okruh nezabúda ani na zdravotnícke zariadenia. Nemocnica, v ktorej zomrel v roku 1960 Clark Gable, získala neskôr scientologická sekta a umiestnila v nej svoju centrálu. „Nepozerajte sa tu nikomu do očí,“ smeje sa sprievodca.

Michaels vie aj o nedávnych incidentoch, ukáže zúčastneným novinový stánok, pri ktorom „Paris Hiltonová ukradla vlastné DVD s pornonahrávkou,“ a zastavuje pred toaletami, kde bol George Michael v roku 1998 zatknutý pre „obscénne chovanie“. Autorádio hrá pieseň "I want your sex", tohto anglického speváka.

To je súčasť histórie tohto mesta, je potrebné aby sa o tom hovorilo, ukazuje to jeho reálnejšiu stránku,“ zdôrazňuje jeden z turistov, ktorý je okruhom nadšený.

Štyridsaťšesťročný Michaels, bývalý klasický turistický sprievodca, začal sprevádzať turistov po tomto nezvyklom okruhu pred tri a pol rokmi, pretože „starý Hollywood miluje.“ Dnes však miesta, ktoré navštevovali James Stewart, Humphrey Bogart či Dean Martin miznú a nahrádzajú ich nové budovy zo skla a ocele. Na rozdiel od iných oblastí, nemá Hollywood žiadne silné združenie na záchranu kultúrneho dedičstva. „Je to hanba. Nakoniec víťazia ľudia, ktorí majú peniaze,“ konštatuje s horkosťou Michaels.

Na chladiči jeho mikrobusu je pripevnený pohrebný veniec....


Zdroj/autor: dearlydeparted, afp,drom

VIDEO Okruh Dearly Departed

  

 

 

 



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa