Kde sa dá kúpať (10)

2008-09-06 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Návštevnosť na kúpaliskách v 36. týždni výrazne klesla a väčšina kúpalísk s výnimkou termálnych kúpalísk začala ukončovať prevádzku.



 

Prírodné kúpaliská

I keď kvalita vody na kúpaliskách, ktoré boli doteraz prevádzkované je väčšinou vyhovujúca, kúpaliská s organizovanou rekreáciou vzhľadom k znižovaniu návštevnosti v prvom septembrovom týždni ukončovali prevádzku. Prevádzku ukončili vyhovujúce lokality, VN Teplý vrch - pláž Ormet a VN Teplý vrch - pláž Drieňok (okres Rimavská Sobota), VN Ružiná pri obci Divín (okres Lučenec), Delňa v Prešove, tri strediská na Zemplínskej Šírave: Hôrka, Biela Hora, Medvedia Hora, Kamenec.

Stredisko Biela Hora na Zemplínskej Šírave a Vinianske Jazero na základe posledných odberov vykazovali zhoršenie kvality vody na kúpanie mikrobiologických ukazovateľoch.

Prírodné kúpaliská v Bratislavskom kraji (prevádzkované i neprevádzkované) majú vyhovujúcu kvalitu. Zákaz kúpania a výskyt vodného kvetu stále trvá v RO Gazarka v okrese Senica.

 

Umelé kúpaliská
Prevádzkovanie bazénov a kúpalísk prebieha bez väčších nedostatkov, menšie nedostatky v kvalite vody sú riešené výmenou vody alebo zvýšením chlórovania. Prevádzkovatelia umelých kúpalísk postupne ukončujú prevádzku v závislosti od počasia. V niektorých okresoch sa pripravujú na otvorenie krytých plavární.

Letná turistická sezóna bola ukončená v 36. týždni na Letnom kúpalisku v Malackách, Mestskom kúpalisku Skalica, na kúpalisku v Detve, vo Zvolene Neresnici a na termálnych kúpaliskách vo Vyšných Ružbachoch a Dolnej Strehovej.

V okrese Rimavská Sobota je v prevádzke len Vodný svet Číž, na PK v Banskej Bystrici sú v prevádzke len dva bazény. Prevádzku kúpalísk a vonkajších bazénov ukončili aj v okresoch Brezno a Rožňava. V okrese Trenčín je v prevádzke len kúpalisko Trenčín - Sihoť, v okrese Košice len Mestské kúpalisko na Rumanovej ulici v Košiciach a v okrese Trnava kúpalisko Eva v Piešťanoch.

 

Zdroj/autor: uvzsr, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa