LYŽOVAČKA S vlakom do Semeringu

2009-01-13 13:15:00 |   |    | 

SLOVENSKO/RAKÚSKO - Slovenské Železnice ponúkajú niekoľko možností, ako výhodnejšie cestovať vlakom do rôznych lyžiarskych stredísk. Jednou z nich je aj rakúsky Semmering.



V cene skipasu je zahrnuté:

medzinárodný spiatočný cestovný lístok z Bratislavy do železničných staníc Semmering alebo Spital am Semmering a

 

  • celodenný skipas do lyžiarskeho strediska Semmering-Stuhleck alebo Semmering-Hirschenkogel.

K cene je potrebné pripočítať depozit 2 eurá za lyžiarsky lístok, ktoré však zákazník dostane späť, keď po ukončení lyžovačky lyžiarsky lístok vráti. Môže ho vrátiť v mieste lyžovačky v pokladnici strediska Stuhleck alebo v automate strediska Hirschenkogel.

Celodenný skipass do lyžiarskych stredísk Stuhleck alebo Hirschenkogel dostane cestujúci vo vlaku REX 1953 vo forme čipovej karty na základe platného cestovného lístka Skipass Semmering vydaného v osobnej pokladnici vybavenej systémom iKVC.

 

Cestovný poriadok lyžiarskeho vlaku

Cesta tam (REX 1953):

  • odchod Bratislava- Petržalka 6.53 h, príchod do stanice Semmering 9.47 h (skibus, lyžiarsky areál Hirschenkogel), príchod do stanice Spital am Semmering 9.57 h (lyžiarsky areál Stuhleck).

Cesta späť (REX 1838):

  • odchod Spital am Semmering 16.54 h, odchod Semmering 17.05 h, príchod Bratislava-Petržalka 19.52 h.

Dopravu zo železničnej stanice Semmering do lyžiarskeho areálu Hirschenkogel a späť zabezpečujú bezplatné skibusy.

Dopravu zo stanice Spital am Semmering do lyžiarskeho areálu Stuhleck si zabezpečuje cestujúci sám. (Vzdialenosť lyžiarskeho strediska od železničnej stanice je približne 800 m).

Ponuka Skipass Semmering platí len na prepravu priamymi vlakmi REX 1953 a REX 1838, ktoré jazdia na trati Bratislava-Petržalka - Spital am Semmering a späť každú sobotu a nedeľu od 14. decembra 2008 do 29. marca 2009 a tiež 25., 26. decembra 2008 a 1., 6. januára 2009.

Cena lístka so skipasom stojí pre dopelého 34 €, zľavnený (deti od 6 do 15 rokov) 24 €

 

Pred cestou je dobré sa informovať sa o snehových podmienkach v príslušnom lyžiarskom stredisku, prípadne o technickom stave vlekov a lanoviek. Ponuka skipasov je na túto sezónu širšia ako v predchádzajúcej sezóne,  lebo k Vysokým Tatrám, Jasnej, Vrátnej a k rakúskemu Semmeringu pribudli Ružomberok a Donovaly.

Všetky druhy skipasov si môžete zakúpiť v pokladniciach železničných staníc, ktoré majú službu KVC (Komplexné vybavenie cestujúcich) do 31. mája 2009, respektíve do konca lyžiarskej sezóny v konkrétnych strediskách.


 

Zdroj/autor: zssk,semmering,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: semmering

Hodnotenie článku:
4.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa