LYŽOVAČKA Do Tatier s vlakom, skipasom a plavkami

2009-02-11 09:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Železnice aj na tohtoročnú zimnú sezónu ponúkajú niekoľko možností, ako sa na lyžovačku odviezť vlakom - pohodlne, bezpečne a za dobrú cenu.



Ponuka skipasov je na túto sezónu dokonca bohatšia ako v predchádzajúcej sezóne, lebo k Vysokým Tatrám, Jasnej, Vrátnej a k rakúskemu Semmeringu pribudli Ružomberok a Donovaly.

Všetky druhy skipasov si môžete kúpiť v pokladniciach železničných staníc, ktoré majú službu KVC (Komplexné vybavenie cestujúcich) do 31. mája 2009, resp. do konca lyžiarskej sezóny v konkrétnych strediskách.

Ski - Aquapass Tatry

Tento skipas patrí k veľmi variabilným. Ak si ho totiž kúpite, môžete si vybrať buď lyžovačku v strediskách Tatranských lanových dráh (TLD) alebo v strediskách 1. Tatranskej,  a. s. alebo návštevu aquaparku v Aquacity Poprad. Vo všetkých troch prípadoch však platí, že v cene skipasu máte aj jednodňový spiatočný cestovný lístok z ktorejkoľvek železničnej stanice na Slovensku do železničnej stanice Poprad-Tatry alebo Štrba.

Na tratiach Tatranských elektrických železníc (TEŽ) z Popradu cez Starý Smokovec na Štrbské Pleso a späť a zo Starého Smokovca do Tatranskej Lomnice a späť  a Ozubnicovej železnice (OŽ) zo Štrby na Štrbské Pleso a späť skipas zároveň platí ako sieťový cestovný lístok. ZSSK bude vo vlakoch TEŽ a OŽ uznávať ako sieťové cestovné lístky v čase ich platnosti aj viacdenné skipasy TLD vydané v Tatranskej Lomnici.

Ak budete lyžovať s TLD, v cene skipasu je aj celodenný lyžiarsky lístok v strediskách TLD:

 

  • Tatranská Lomnica: kabínková lanovka na Skalnaté Pleso, sedačková lanovka do Lomnického sedla, lyžiarsky vlek na Jamách a Čučoriedkach alebo
  • Starý Smokovec: pozemná lanovka na Hrebienok, lyžiarske vleky na Hrebienku a Jakubkovej lúke alebo
  • Liptovská Teplička: všetky vleky v stredisku.

Bonus - 10 percentná zľava na požičanie lyžiarskeho výstroja v lyžiarskej škole Snow Sport Jasna School v Tatranskej Lomnici.

 

  • Ak budete lyžovať s 1. Tatranskou, a. s., so skipasom získate celodenný lyžiarsky lístok v lyžiarskom stredisku Park Snow Vysoké Tatry.

Ak však zatúžite po inom relaxe, než aký predstavuje pohyb po zasnežených kopcoch, bude pre vás platiť druhá - „aqua“ časť skipasu, čiže pobyt vo vodnom svete Aquacity Poprad.  Tu na vás bude čakať celodenný program Blue Diamond Packet, ktorý zahŕňa vstup do všetkých vnútorných a vonkajších termálnych bazénov s toboganmi a nápojovými barmi, vstup do 50-metrového plaveckého bazénu, detského krytého bazénu, parných sáun a večernú laserovú show. Ponuka Ski Aquapass Tatry platí do 31. mája 2009.

 

Cenník - Ski-Aquapass Tatry

 
Dospelý: 29 € (873,65 Sk), zľavnený: 23 € (692,90 Sk),  Deti do 6 rokov: bezplatne


Po zakúpení skipasu už nie je potrebné dokupovať príplatok na EC a IC vlaky, ale miestenky, lôžkové a ležadlové lístky sa platia v plnej výške.  Na zľavnený skipas majú nárok iba deti vo veku od 6 do 15 rokov, držitelia preukazu JUNIOR RAILPLUS EURO<26, SENIOR, SENIOR RAILPLUS, žiaci a študenti denného štúdia do 26 rokov (na základe platného študentského preukazu), ako aj držitelia preukazu ŤZP a ŤZP – S.

Pred zakúpením skipasu sa informujte o snehových podmienkach v príslušnom lyžiarskom stredisku, prípadne o technickom stave vlekov a lanoviek.
Nárok na zľavnený skipas majú študenti, ktorí spĺňajú podmienky priznania zľavy pre žiakov a študentov (BČK s aktivovanou dopravnou časťou alebo úlatný papierový preukaz).

 

 

Zdroj/autor: zssk,tld,1.tatranska,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: jupiterimages

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa