DOMA Kontroly slovenských autobusov v Rakúsku

2009-03-24 08:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO/RAKÚSKO - Ministerstvo vnútra SR protestuje proti kontrolám autobusov so slovenskými cestujúcimi zo strany rakúskej polície po zavedení pravidelnej linky Bratislava-Hainburg.



"Konanie rakúskej polície považujeme za neadekvátne, necitlivé a v rozpore s myšlienkami Schengenu. Budeme žiadať vysvetlenie od rakúskeho ministerstva vnútra," uviedol dnes minister vnútra Robert Kaliňák.

     
Podľa medializovaných informácií cestujúcich novou linkou Dopravného podniku Bratislava (DPB) v sobotu v Rakúsku kontrolovali policajti. Všetci vraj museli vystúpiť z autobusov. Kontroly trvali približne 20 minút a boli zamerané výhradne na doklady totožnosti. To spôsobilo časový sklz, v dôsledku ktorého autobusy nemohli premávať podľa grafikonu.
     
Medzinárodnú autobusovú linku Bratislava-Wolfsthal-Hainburg spustil DPB v sobotu 21. marca v dvojhodinových intervaloch. Je predĺžením linky do Wolfsthalu, ktorá fungovala do piatka 20. marca. DPB prepravil počas jej 10-mesačnej prevádzky asi 30 tisíc cestujúcich.

     

Zdroj/autor: mzvsr,dpb,tasr,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa