DOMA Kúpaliská v Bratislave otvoria na konci mája

2009-05-16 08:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - V týchto dňoch sa finišuje na prácach šiestich bratislavských letných kúpalísk a prírodného areálu s jazerom na Zlatých pieskoch.



Vykosili sa trávnaté plochy, odstránili rôzne nálety a nečistoty, ktoré sa nakopili počas zimy. Končí sa aj s prácami na údržbe zariadení kúpalísk a na niektorých novinkách, ktoré sú v tomto roku nachystané pre návštevníkov.

Najzaujímavejším prekvapením bude nová trojdráhová šmykľavka so samostatným dopadovým bazénom na kúpalisku Rosnička v Dúbravke.

Štyri kúpaliská - Tehelné pole a Delfín v Ružinove, Lamač a Rosnička by mali začať letnú sezónu posledný májový víkend. Rekonštruované račianske kúpaliská v Knižkovej doline a Krasňanoch otvoria 12. júna. V sobotu 30. mája začnú pre verejnosť fungovať aj služby v areáli Zlatých pieskov.

Z prírodných kúpalísk v SR majú práve Zlaté piesky tradične najčistejšiu vodu. V prípade extrémnych teplôt sa prevádzka môže začať na Rosničke a Delfíne aj skôr, lebo na týchto kúpaliskách sa dá prihrievať voda v bazénoch.

V tomto roku sa výraznejšie upravovať vstupné nebude. Základná sadzba sa bude pohybovať na úrovni od 2,00 až 2,70 eura (60,30 - 81,30 Sk), na Zlatých pieskoch 1,50 eura (45,20 Sk).

Najnižšie vstupné bude mať Tehelné pole, kde sa znížila cena pre rekonštrukciu blízkeho zimného štadióna Ondreja Nepelu, ktorá môže znížiť komfort návštevníkov. Zľavy vstupného sa budú pohybovať v dvoch kategóriách, výraznejšie pre dôchodcov, invalidov a deti vo veku od troch do 15 rokov a ďalšie pre mládež od 15 do 25 rokov.

Prevádzku kúpalísk dotuje Magistrát Bratislavy zo svojho rozpočtu. Aby kúpaliská dosahovali vyrovnaný rozpočet, musel by ich každý Bratislavčan aspoň raz počas sezóny navštíviť. Sú však obavy z návštevnosti kúpalísk aj v dôsledku hospodárskej krízy, ktorá núti ľudí k úspornosti.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa