VÍKEND Folklórny festival na Myjave

2009-06-18 15:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Dnes sa v Myjave začína jubilejný 50. ročník Medzinárodného folklórneho festivalu, ktorý spolu s Detvou a Východnou patrí do trojky najväčších folklórnych podujatí na Slovensku.



Tento rok na ňom vystúpi viac ako 1 700 účinkujúcich z Českej republiky, Bulharska, Turecka, Uzbekistanu, Veľkej Británie, Poľska, Maďarska či Srbska. Organizátori folklórneho festivalu v prípade priaznivého počasia očakávajú účasť desiatok tisíc návštevníkov z domova aj zahraničia. Festival potrvá do nedele, hlavný program bude v amfiteátri Trnovce.

V programe sú okrem scénických predstavení aj desiatky nescénických programov, v ktorých sa stiera rozdiel medzi účinkujúcim a divákom. Tu možno najlepšie precítiť atmosféru doby našich predkov a okúsiť autentickosť ľudovej kultúry.

V Trnovcoch opäť otvoria rozšírené kopaničiarske mestečko MY-A-VY so štýlovými domčekmi, Kuchyňou starých materí, divadelnými predstaveniami, ľudovými rozprávaniami a zábavami. V sobotu nebude chýbať tradičný Jarmek pot myjafskú vežu s prehliadkou krojov. Kyvadlovú dopravu do festivalového areálu v Trnovcoch bude zabezpečovať cestný vláčik Myjavský expres.

Do Myjavy sa na festival oplatí cestovať vlakom. Železničná spoločnosť zľaví spiatočné lístky do Myjavy, kto sa do mesta rozhodne pricestovať vlakom, bude mať nárok aj na zľavnenú vstupenku na festival. Pre návštevníkov taktiež pripravili šesť nostalgických jázd parným vlakom medzi Vrbovcami a Novým Mestom nad Váhom.

 

 

Mestský úrad Myjava

Nám. M. R. Štefánika 560/4
907 01 Myjava
Tel.: 034/6907 306
E-mail: hrin.marek@myjava.s
Web: www.myjava.sk

 

Zdroj/autor: sita, myjava, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa