DOMA Po Žiline na ázijskej rikše

2009-06-22 11:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO/ video - Prestrihnutím kvetinovej girlandy primátorom Žiliny Ivanom Harmanom, sa v sobotu na Námestí Andreja Hlinku otvorila letná turistická sezóna.



Novinkou a zároveň najväčšou atrakciou leta by sa podľa Harmana mal stať Trixi mobil - moderná verzia ázijskej rikše, ktorú pre Žilinčanov i návštevníkov mesta pripravila Turistická informačná kancelária (TIK) mesta Žilina v spolupráci s Nadáciou Ekopolis.

"Žilinu chceme priblížiť turistom aj prostredníctvom ekologickej trojkolky, ktorá bude premávať po meste na dvoch trasách a v dvoch režimoch. Pasažieri sa v nej môžu v rámci prehliadky dozvedieť od sprievodcu zaujímavé informácie o Žiline a jej histórii," povedal Harman.

Podľa riaditeľky TIK Aleny Rehákovej sa Žilina po Bratislave, Piešťanoch, Prešove a Košiciach stala piatym mestom na Slovensku, ktoré ponúka v rámci propagácie turizmu využitie alternatívneho a netradičného druhu dopravy

Letná turistická sezóna v Žiline potrvá do 14. septembra 2009.

 

Trixi mobil - je ekologická trojkolka s pedálovým pohonom i prídavným elektromotorom, dosahuje maximálnu rýchlosť 5 až 25 km/h. "Vodič s oprávnením v nej pohodlne odvezie dvoch cestujúcich takmer v každom počasí. Táto moderná verzia ázijskej rikše vznikla v roku 1997 v Berlíne a v súčasnosti premáva v každom európskom meste, ktoré deklaruje pozitívny vzťah k ekologickej doprave," informoval hovorca mesta Žilina Martin Barčík.


 

Zdroj/autor: tik,tasr,drom

VIDEO Jazda na Trixi mobile



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: tasr

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa