DOMA Drevený most je opäť otvorený

2009-07-14 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Po takmer dvoch mesiacoch rekonštrukcie je turistom od víkendu opäť prístupný most ponad Vodopády Studeného potoka.



Oproti pôvodnému je takmer o tri metre dlhší a o pol metra vyššie. Svojimi 25 metrami tak zaujíma prvú priečku v dĺžke medzi mostíkmi na značkovaných turistických chodníkoch v Tatranskom národnom parku.

Na opravu premostenia sa použilo takmer 45 ton materiálu. Podstatnú časť z neho priniesli zamestnanci firmy, ktorá most rekonštruovala, na vlastných pleciach od Rainerovej chaty.

Pre nepriaznivé poveternostné podmienky sa práce na dokončení premostenia nad Vodopádmi Studeného potoka oproti pôvodnému predpokladu predĺžili o takmer jeden mesiac. Most mal byť pôvodne hotový do skončenia sezónnej uzávery turistických chodníkov 15. júna.

Aj keď most je už otvorený, v najbližších dňoch budú pracovníci dodávateľskej firmy natierať zábradlie. Aj preto Štátne lesy Tatranského národného parku žiadajú návštevníkov, aby rešpektovali čiastočné obmedzenie na moste. Súčasne so spriechodnením mosta je opätovne otvorený aj modro značený turistický chodník vedúci cez tento most do Tatranskej Lomnice v oboch smeroch.

 

Správa Tatranského národného parku

P.O. Box 21
059 41 Tatranská Štrba 75
Tel./fax: +421/52/448 4217
E-mail: tanap@tanap.org

Tatranská informačná kancelária
059 60 Tatranská Lomnica
Tel: 052/446 81 19
E-mail:
lomnica@tatryinfo.eu
 

Zdroj/autor: sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa