DOVOLENKA Kempovanie v Británii

2009-07-16 14:00:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA/ video - Briti v dôsledku globálnej krízy začínajú znova objavovať krásy svojej krajiny. Caravan Club registruje tento rok o 40 percent viac rezervácií na dovolenkové pobyty ako vlani.



Koniec recesie je totiž v nedohľadne a neistá budúcnosť núti ľudí šetriť. Podľa prieskumu spravodajskáho serveru BBC sa preto viac ako pätina tých, ktorí zvykli v predchádzajúcich rokoch dovolenkovať v zahraničí, teraz rozhodla, že zostane v Británii.
     
Kempingy a parkoviská pre karavany zažívajú túto letnú sezónu nezvyčajný "boom". Caravan Club registruje tento rok o 40 percent viac rezervácií na dovolenkové pobyty ako vlani. A v niektorých obľúbených britských rezortoch je situácia ešte lepšia.

Napríklad parkovisko karavanov vo West Ayton má už na leto rezervovaných 80 percent miest. Briti však tento rok menia viaceré svoje zvyky, nielen obľúbené dovolenkové destinácie.

Podľa výsledkov prieskumu sa až 80 percent mladých ľudí snaží utrácať menej a 65 percent vyslovene šetrí. Medzi najčastejšie položky, ktoré škrtajú, patria voľnočasové aktivity, najmä večerné potulky po kluboch a reštauráciách.

Čoraz viac ľudí tiež namiesto do najbližšieho obchodu, vyráža na nákupy za nižšími cenami do supermarketov.
     

 

 

 

Zdroj/autor: bbc,tasr,drom

VIDEO Cool Camping



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: jupiterimages

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa