DOVOLENKA Slováci sa priotrávili z vody (2)

2009-07-28 11:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Včera večer sa vrátilo z Kalábrie na Slovensko 31 klientov cestovnej kancelárie CK Satur, ktorí majú zdravotné problémy pravdepodobne zapríčinené kontaminovanou vodou a prejavili záujem o návrat domov. ťažkostí. Ďalší turnus dovolenkárov Satur presťahuje.



Podľa riaditeľky marketingu CK Satur Márie Gallovej nikto z klientov cestovnej kancelárie nemusel byť hospitalizovaný, delegátka Satur-u spolu s ich talianskym partnerom zabezpečili pre klientov zdravotnú starostlivosť.

"Je mi veľmi ľúto, že táto udalosť, ktorá nevznikla našou vinou, negatívne ovplyvnila dovolenku našich klientov. Rada by som uistila verejnosť, že sme urobili všetko pre to, aby sme našim klientom poskytli maximálnu podporu a starostlivosť," uviedla v stanovisku generálna riaditeľka cestovnej kancelárie Satur Nora Fedorová a dodala, že na dovolenke v tomto turnuse sú aj jej deti s jej matkou, zostávajú však do konca v náhradnom hoteli, kam klientov presťahovali.

Prvé zdravotné problémy klientov cestovnej kancelárie spôsobené pravdepodobne zdravotne nevyhovujúcou vodou v stredisku Le Castella sa objavili v piatok večer.

Podľa Gallovej boli neustále v spojení s delegátkou cestovnej kancelárie aj ich talianskym partnerom a okamžite urobili opatrenia na pomoc a podporu klientom.

Lekár bol k dispozícii priamo v hoteli, turistom zabezpečili náhradný hotel vyššej kategórie Garden resort, kam sa presťahovali už v sobotu. V nedeľu večer klientom zabezpečili odvoz do nemocnice, avšak nikto z klientov to nevyužil. V súčasnosti spolupracujú s Allianz-Slovenskou poisťovňou na zabezpečení leteckej prepravy pre tých klientov, ktorí sa vzhľadom na zdravotné problémy chcú vrátiť na Slovensko.

Klienti, ktorí sa rozhodli v Kalábrii zostať, dokončia svoju dovolenku v hoteli vyššieho štandardu Garden Resort.

Napriek tomu, že pôvodný hotel Le Castella po vykonaní analýz už dnes opätovne otvoria a vrátia sa do neho hostia, klientov Satur-u prichádzajúcich do Kalábrie v nasledujúcom turnuse ubytujú v hoteli Garden resort, aby dovolenku strávili bez obáv.

 

Na Kramároch hospitalizovali 30-ročného muža

Na bratislavských Kramároch hospitalizovali 30-ročného muža zo skupiny dovolenkárov, ktorých v Kalábrii postihli zdravotné problémy pravdepodobne v dôsledku kontaminovanej vody.

"Pacient je na infúznej liečbe, bol dehydrovaný. Čaká sa na výsledky mikrobiologických vyšetrení," dodala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Bratislava Rút Geržová s tým, že pravdepodobná dĺžka hospitalizácie muža bude štyri dni. Slovák, ktorý sa v pondelok (27.7.) predčasne vrátil z Kalábrie, je hospitalizovaný na Klinike infektológie a geografickej medicíny FNsP v Bratislave.

 

----------------------------------

TALIANSKO (27.7.) - Viac ako 70 dovolenkárov zo Slovenska sa včera v talianskej Kalábrii nakazilo pravdepodobne kontaminovanou vodou, polovica z nich mala aj zdravotné problémy v podobe žalúdočných

"Bolo to v hotelovom komplexe, pravdepodobne sa nejaká baktéria dostala do vody," povedal hovorca Ministerstva zahraničných vecí (MZV) SR Peter Stano. Stano s tým, že voda nebola kontaminovaná len v hotelovom stredisku, ale aj v celej oblasti. V súčasnosti sa preto čaká na rozbor vody, ktorý robia miestne úrady. Hospitalizácia Slovákov nebola nutná, dostali lekárske ošetrenie a ich zdravotný stav je podľa slov hovorcu v rámci možností.

Dovolenkárov premiestnili do iného strediska, jedna rodina sa vrátila na Slovensko. Ako potvrdil Stano, do Talianska vycestovali títo Slováci cez cestovnú kanceláriu Satur. Celú situáciu monitoruje aj slovenská konzulka v Ríme Petra Franková.

Podľa hovorkyne CK Satur Márie Gallovej išlo o veľký hotelový komplex, v ktorom bolo okrem Slovákov ubytovaných aj viacero zahraničných dovolenkárov. O ich zdravotnom stave však kancelária informácie nemá.

Ako ďalej objasnila, presťahovanie slovenských turistov bolo nutné, nakoľko hotel uzatvorili. Cestovná kancelária je o celej situácii informovaná aj prostredníctvom delegátky zájazdu. "Ide o pomerne novú oblasť, ktorú nerobíme tak dlho ako iné klasické destinácie. Nevieme, čo tam bolo v minulosti, ale my sme za posledné roky takýto problém nemali," uviedla Gallová.

V súčasnosti sú podľa jej slov Slováci v poriadku a pokračujú v dovolenke. "Samozrejme, že nás to mrzí, pretože ten komplex, kde boli, je úžasný, zameraný na rodinnú dovolenku s deťmi. Za to, čo sa stalo, však nemôžu oni ani my," dodala.


 

Zdroj/autor: mzvsr,tasr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: satur

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa