AUTOM Pozor na zver

2009-07-28 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO/ video - Poľovníci upozorňujú všetkých vodičov motorových vozidiel i motoriek, aby v týchto dňoch zvýšili opatrnosť na cestách, keďže prebieha srnčia ruja.



Srnčia zver v tomto období zakladá svoje nové potomstvo, čo bude vrcholiť v rozhraní medzi 10. a 15. augustom. Srnčia zver sa v tomto období správa nevyspytateľne a je aktívna aj cez deň, dodávajú odborníci zo Slovenského poľovníckeho zväzu (SPZ).
     
Srnce ako súčasť predohry naháňajú srny, ktoré pred nimi unikajú a často končia pod kolesami motorových vozidiel, keď ohrozujú nielen seba, ale aj posádky áut, varuje SPZ s tým, že tomuto všetkému sa dá zabrániť pozornou a opatrnou jazdou. Pri spozorovaní srnčej zveri by mali vodiči spomaliť, prípadne zastaviť.

 

Zrážka zvieraťa spadá do kategórie nehôd nezavinených vodičom. Nehodu treba nahlásiť polícii, ktorá kontaktuje zástupcu užívateľa poľovného revíru, pretože ten má právo nakladať s uhynutou zverou. Policajný zápis o nehode pomôže tiež pri riešení poistnej udalosti s poisťovňou. Škody na vozidle bývajú vysoké, vo väčšine prípadov vyššie ako je zákonom stanovené minimum, kedy treba privolať políciu. Väčšina nehôd sa stáva v noci, kedy nemusí byť na pohľad zrejmý rozsah poškodenia auta, ani výška škody.
 

Zdroj/autor: spz,tasr,drom

VIDEO Jeleň na ceste 



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: youtube

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa