ADRENALÍN Lanový park v Žiline

2009-09-07 13:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Lanový park Preles s 22 prekážkami na dvoch rôzne vysokých okruhoch otvorili počas víkendu v žilinskom lesoparku Chrasť.



Lanový park pozostáva z dvoch okruhov, ktoré sa nachádzajú nad sebou a čiastočne sa prelínajú. Nižší lanový okruh je vo výške 4 - 6 metrov a zahŕňa 11 prekážok. Vyšší okruh v ôsmich až jedenástich metroch s 9 prekážkami je pre naozajstných odvážlivcov.

Park spĺňa platnú slovenskú normu a s použitím poskytnutého výstroja, pri dodržaní pokynov inštruktora, je úplne bezpečný. Na nižší okruh môžu ísť deti od 15 rokov a 140 cm, mladší a menší návštevníci po konzultácii s inštruktorom a v sprievode rodiča. Horná veková ani hmotnostná hranica nie je stanovená. Medzi prekážkami je napríklad Havai, rebrík, krotenie divokého koňa, zavesené drevené trámiky, amazonský priechod, barmský most či námornícke rahno. Symbolom a pýchou parku je najväčšia pavučina v Žiline, ktorej splietanie a natiahnutie trvalo skoro týždeň.

Postavenie lanového parku trvalo zhruba dva mesiace, pričom členovia občianskeho združenia Preles doniesli do lesoparku viac než 6 metrov kubických dreva, takmer 1,5 kilometra rôznych druhov lán na prekážky, sieť, pavučinu, istiace a nosné laná a vyše 500 svoriek na spojenie oceľových lán. Istiace oceľové lano má nosnosť 5 ton, farebné laná sú vyrobené z polypropylénu, horolezecké dynamické laná sa budú používať na istenie počas výstupu na lanové prekážky.

Na návštevníkov lanového parku čaká inštruktor, ktorý ich oblečie do úväzu, vysvetlí im systém istenia, dá im kompletnú inštruktáž ako sa pohybovať na prekážkach a počas prevádzky stále na nich dohliada.

 


 

 

Preles, o.z.
Gaštanová 48
01007 Žilina
Tel.: 0949 754 146
E-mail:
preles.oz@gmail.com

 

Zdroj/autor: tasr, lanovypark, preles,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: tasr

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa