ČESKO Na Benátskom zámku

2009-10-15 15:00:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA - Ponuka na turistickú aktivitu ocenená v súťaži portálu Kudy z nudy v kategórii Za zábavou.



Navštívte zámok, kde pobýval Tycho de Brahe, bratia Bendovi a Bedřich Smetana. Vyskúšajte si interakcie v expozíciách Pánov z Dražic, Tycha de Brahe, Jana z Werthu a Keltov.

Zaujímavosťou je výstava, ktorá predvádza civilizáciu Keltov. Môžete si na nej pozrieť nielen archeologické nálezy zo 6. až 1. storočia pred naším letopočtom, ale taktiež sa môžete doslova obliecť do odevov Keltov alebo si vyskúšať kopiu. A to všetko v interiéri zrekonštruovaného domu Keltov a ďalších priestoroch.

Renesančný zámok dominuje celému mestečku. Na zámku pracoval slávny dánsky hvezdár Tycho de Brahe. Robil tu rôzne merania a pozorovania, začal budovať observatórium, a tiež sa tu stretol s Janom Keplerom, spolupracovníkom i rivalom v oblasti astronomických vied. Vy prejdete miesta, kde tvoril svoje slávne diela a teórie, a nájdete tu taktiež ním vymeraný Benátsky poludník.

Pre všetkých návštevníkov je v ponuke prehliadka vystavených expozícií spojených s interaktívnym programom. Môžete si vyskúšať podkuť kone, obliecť sa do rytierskeho brnenia, vyraziť si keltskú mincu, zatrúbiť si na skutočný kravský roh a veľa ďalších činností, ktoré zaujmú nielen deti, ale i dospelých.

 

 

 

Múzeum Benátky – pobočka múzea Mladoboleslavska

Zámek 49
294 71 Benátky nad Jizerou
Tel.: +420 326 316 682
E-mail: muzeum@benatky.cz
Web: www.benatky.cz/muzeum/index.php

 

Zdroj/autor: kudyznudy, CzechTourism, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa