RAKÚSKO V Innsbrucku

2010-03-25 11:30:00 |   |    | 

RAKÚSKO/ video - V najdôležitejšom a najväčšom meste Tirolských Álp - Innbrucku, si podáva ruku minulosť s budúcnosťou...



Svetoznáme pamiatky Innsbrucku, ako svedkovia jeho veľkej histórie, stoja bok po boku s budovami postmodernej medzinárodnej špičkovej architektúry a vytvárajú spoločne zaujímavý mix.

Vládne sídlo Hofburg, Zámok Ambras, hrad Ottoburg a Bazilika Wilten rozprávajú o pohnutých dejinách Innsbrucku, spojených s menom takých hrdinov, ako Philippina Welser alebo Andreas Hofer. Cisár Maximilian I. bol snáď najznámejšou osobnosťou, ktorý prispel k jeho výstavbe. Jeho zásluhou môžeme napríklad obdivovať Goldenes Dachl alebo jeho pomník v kostole v Innsbrucker Hofburgu.

V súčasnosti sa venovali Innsbrucku moderní architekti ako Dominique Perrault, autorka Radničnej galérie (Rathausgalerien) alebo Zah Hadid, ktorá sa svojím projektom skokanského mostíka Bergisel Schanze doslova stala spolutvorcom nového obrazu mesta, ktoré sa pravidelne stáva kulisou atraktívnych podujatí od Tanečného leta (Tanzsommer Innsbruck) cez Festival Innsbrucker Festwochen až po Innsbrucker Advent.

Innsbruck však boduje i svojou priam ohromujúcou kulisou veľhôr, objímajúcich mesto. O dôvod viac, aby ste rozhodne nevynechali jazdu na 2 000 metrov vysokú cieľovú stanicu Seegrube, odkiaľ sa vám naskytne panoramatický výhľad, nádherný v lete i v zime.

V rokoch 1964 a 1976 sa mesto stalo dejiskom Zimných Olympijských hier. Odvtedy zvýraznilo svoj význam i v športovom dianí. Možnosti na lyžovanie, snoubordovanie, túry na lyžiach i na snehuliach a korčuľovanie sú v bezprostrednom okolí mesta.

A v lete sa tu dá priam holdovať činnostiam akým je bicyklovanie, mountainbikovanie a paragliding, rovnako ako pešia turistika na niektorej z vyznačených túr, napríklad na území Alpenparku Karwendel alebo na chodníku Zirbenweg pri vrchu Patscherkofel.

 

 

Innsbruck Tourismus
Tel.: +43 512/59 850
Fax: +43 512/59 850 107
E-mail:
office@innsbruck.info

 

Zdroj/autor: austriainfo, innsbruck, drom

VIDEO Innsbruck



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa