VLAKOM Do Rakúska drahšie

2010-10-17 19:19:00 |   |    | 

SLOVENSKO/ RAKÚSKO - Železnice upozorňujú, že od piatka 1. októbra 2010 sa zmení cena cestovného všetkých časových cestovných lístkov medzi Slovenskom a Rakúskom...



Ceny na trase z Bratislavy do Viedne cez oba hraničné prechody, teda na trase Bratislava Petržalka – Viedeň alebo Bratislava hl. st. – Marchegg – Viedeň sa upravujú u mesačných lístkov z tarajších 90 eur a 98 eur na 103 eur a u týždenných lístkov z terajších 25,2 € a 28 € na 31 €.

 

 

Na trati Bratislava Petržalka - Viedeň je možné využiť okrem základného časového cestovného mimoriadnu relačnú cenu 94 eur za mesačný lístok a 27 eur za týždenný časový lístok, avšak len so zakúpeným preukazom JUNIOR RAILPLUS EURO< 26, KLASIK RAILPLUS a SENIOR RAILPLUS, teda ak cestujúci majú prolongovanú (platnú) zákaznícku ponuku vo vnútroštátnej preprave.

 

  • Zľavnené cestovné pre deti do 15 rokov

Zvýhodnené polovičné časové predplatné cestovné lístky Bratislava Petržalka – Wien Sűdbahnhof si môžu kúpiť cestujúci do 15 rokov po predložení identifikačného preukazu, prípadne cestovného pasu a tiež cestujúci s BČK s platnou zákazníckou ponukou JUNIOR RAILPLUS EURO<26.

 

  • Zľavy pre študentov

Zvýhodnené časové predplatné cestovné lístky pre žiakov a študentov do 19 a 26 rokov Bratislava Petržalka – Wien Sűdbahnhof si môžu kúpiť: žiaci od dovŕšeného 15. roku do dovŕšeného 19. roku na základe identifikačného preukazu (občiansky preukaz, cestovný pas).

Žiacky preukaz nie je podmienkou na priznanie zľavy. Cestujúci s platnou BČK v rámci ktorej využívajú zákaznícke ponuky ZSSK JUNIOR RAILPLUS EURO<26 alebo KLASIK RAILPLUS študenti od 19. roku veku do dovŕšeného 26. roku veku na základe identifikačného preukazu (občiansky preukaz, cestovný pas) a študentského preukazu a tiež cestujúci s platnou BČK v rámci ktorej je aktivovaná zákaznícka ponuka JUNIOR RAILPLUS EURO<26 alebo KLASIK RAILPLUS.

 

Dôvod úpravy cestovného "Každoročná úprava cestovného je obojstrannou (ZSSK, ÖBB ) stratégiou úpravy cestovného, ktorá má postupne eliminovať niekoľkoročné rozdiely cestovného medzi občanmi SR a občanmi Rakúska. Doteraz boli cestujúci z Bratislavy zvýhodňovaní v porovnaní s cestujúcich z rakúskych okrajových obcí a miest do Viedne. Táto disproporcia vznikla v deväťdesiatych rokoch, kedy ÖBB vzalo do úvahy zásadné rozdiely v kúpyschopnosti občanov SR a bol obojstranne veľký záujem spojiť dve hlavné mestá, zvýšiť turistický ruch, ako aj cenovo konkurovať iným druhom dopravy."

 

Ďalšie podrobnosti o cestovaní vlakom získate na čísle Kontaktného centra 18 188, v osobných pokladniciach Železničnej spoločnosti Slovensko a.s. alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk.

 

Zdroj/autor: zssk,öbb,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa